“Мистецтво в час війни: Мандруюча Резиденція”/“Art in Time of War: A Traveling Residency” за підтримки Goethe-Institut Ukraine та Auswärtiges Amt

“Мистецтво в час війни: Мандруюча Резиденція”/“Art in Time of War: A Traveling Residency” за підтримки Goethe-Institut Ukraine та Auswärtiges Amt

Укрінформ

На початку жовтня львівська Галерея Сценографії розпочала роботу над новим проєктом міжнародної співпраці “Мистецтво в час війни: Мандруюча Резиденція” / “Art in Time of War: A Traveling Residency”.

Проєкт має на меті об'єднати представників перформативного та музейного секторів з різних європейських країн: Україна, Польща, Литва, Британія, Грузія. Завдяки програмі заходів, що будуть поєднані темою “Мистецтво в час війни”, у спільному діалозі учасники шукатимуть відповіді на складні та актуальні питання.

В межах Резиденції, що матиме мандруючий формат, з 1 по 6 грудня відбудеться низка заходів в трьох українських містах: у Львові, Києві та Чернівцях. Ключовими в програмі стануть 6 відкритих робочих зустрічей-дискусій з обговоренням актуальних тем. Основними локаціями Мандруючої Резиденції стануть Артцентр "Дзиґа" у Львові, Музей театрального, музичного та кіномистецтва України в Києві та Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Ольги Кобилянської в Чернівцях.

Мандруюча Резиденціїя об’єднає представників різних типів організацій, таких як громадські організації, державні інституції, театри й музеї, а також окремих діячів культурно-мистецького сектору. Запрошено представників іноземних країн, які мають розуміння реальності війни, в якій перебуває сьогодні Україна, а також мають власний досвід проживання наслідків воєнної агресії в своєму минулому, відчувають опосередковані наслідки через переміщених осіб з України та інші фактори на свою культуру й соціальну стабільність.

Окрім публічних зустрічей-дискусій 1 грудня о 18:00 в Артцентрі "Дзиґа" відбудеться відкриття виставки українських сценографів. В єдиній експозиції буде представлено частину об’єктів Українського національного павільйону Празького Квадрієнале Сценічного Дизайну 2023, а також проєкти театральних постановок різних регіонів України, які відбулися після повномасштабного вторгнення ворожої армії в Україну.

Також в межах Мандруючої Резиденції 4 грудня в Києві, в Центрі Леся Курбаса у співпраці із Платформою сучасного танцю відбудеться показ “CLAVIDANCE. ВИШУКАНИЙ DOUBLE BILL”, який об’єднає концерт блискучої клавесиністки Варвари Турти й мініатюрну танцювальну виставу “Dance macabre. Безсмертний танок” режисера Богдана Поліщука.

Більше про проєкт на сторінках Галереї сценографії:

https://www.scenography-gallery.com/

https://www.facebook.com/scenography.gallery

Фінансування проєкту здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut. goethe.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-