Як представникам бізнесу подолати наслідки російської агресії?

Як представникам бізнесу подолати наслідки російської агресії?

Укрінформ

Війна — важке випробування для кожної людини, в тому числі підприємців. Але бізнес може уникнути або успішно подолати наслідки російської агресії. Про це розповів Олександр Матюшенко, член правління банку «Південний» на XXI Форумі фінансових директорів. Він відбувся в червні 2023 року. 

Для подолання наслідків війни важливо запровадити ефективні заходи щодо чотирьох основних викликів сьогодення — накопичення ресурсів та влади, воєнної економіки, обмеженого експорту та дисбалансу на ринку праці. 

Нормалізація зовнішньої допомоги та фіскальної політики

За словами експерта в умовах нестабільності важливо раціонально управляти ліквідністю й інвестиціями. Лідери бізнесу мають розглядати диверсифікацію вкладень як стратегічну функцію. Розподіл ризиків, забезпечення резервів та їх ефективне інвестування в розвиток нових напрямків є ключовими аспектами стабільності.

Взаємодія з владою в умовах кризи

Ще одним суттєвим викликом є накопичення ресурсів та влади у державі. Експерт наголошує на важливості побудови партнерських відносин з владою. Інтеграція у державні процеси закупівель та тендерів, а також тиск на владу для проведення реформ та гарантії прозорості видатків — ось ключові аспекти взаємодії в умовах кризи.

Дисбаланс на ринку праці та підходи до його вирішення

Дисбаланс — третій виклик для представників бізнесу. Зокрема, зазначається, що кількість працездатних людей буде зменшуватись при негативному сценарії. У цьому контексті підприємцям рекомендується акцентувати увагу на людських ресурсах, автоматизувати процеси та навчання.

«Люди на сьогодні мають першочергове значення, тому бізнес має сфокусуватися на цьому питанні», — наголосив експерт «Південний», власники банку та інші фінансові аналітики погоджуються з його думкою. 

Обмежені експортні можливості України

Також слід відзначити обмежені експортні можливості держави. Тому необхідно вже сьогодні інвестувати в розвиток внутрішньої переробки продукції та розробку корисних копалин.

На сайті банку можна познайомитися з його послугами та умовами кредитування.

Нагадуємо, банк «Південний», заснований в 1993 році, є надійним фінансовим партнером для представників бізнесу і приватних клієнтів. Бенефіціари банку «Південний»: Родін Юрій Олександрович, Родіна Тамара Михайлівна і Беккер Марк Ісаакович. Вони спрямували свої зусилля на створення установки, яка зараз є однією з ключових фігур фінансового ринку України і одним з найбільших банків з приватним капіталом за розміром активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-