Держава забезпечила Вінниччину рекордною субвенцією за житло захисникам і родинам загиблих – Борзов

Держава забезпечила Вінниччину рекордною субвенцією за житло захисникам і родинам загиблих – Борзов

Укрінформ

У поточному році держава забезпечила Вінниччину рекордною субвенцією для виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення захисникам і родинам загиблих.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«Цьогоріч держава забезпечила Вінницьку область рекордною сумою субвенцій для виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій громадян, а також членів їх сімей. Так, з травня по жовтень поточного року Вінниччина отримала 155, 96 млн грн», - сказав Борзов.

За його словами, ці кошти були спрямовані у місцеві бюджети для виплати грошової компенсації 78 сім’ям.

Зокрема, йдеться про 25 родин осіб з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ групи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Також компенсації спрямовані на виплати 15 сім’ям полеглих воїнів і 29 учасникам бойових дій з числа внутрішньо переміщених осіб (які перемістились до 24 лютого 2022 року).

Кошти на житло надійшли і для дев'яти родин осіб з інвалідністю внаслідок війни які брали участь у бойових дій на території інших держав.

За словами посадовця, в області загальна потреба в коштах за черговістю, що формувалась станом на 1 квітня та 1 червня 2023 року становила 335,82 млн грн для забезпечення грошовою компенсацією 169 сімей. Такий обсяг фінансування, що становить 46% від потреби, є рекордним, та на 27% перевищує фінансування відповідних бюджетних програм за 2016-2021 роки разом узятих. Це свідчить про високий показник підтримки таких родин з боку держави.

Наразі 33 сім’ї із числа зазначених категорій стали власниками своїх квартир та будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-