“Хочу вбивати”: на сайті Укрінформу читайте репортаж, як живуть діти Херсона через рік після деокупації

“Хочу вбивати”: на сайті Укрінформу читайте репортаж, як живуть діти Херсона через рік після деокупації

Укрінформ

Війна повністю змінила життя дітей Херсонщини, вони пережили жахи російської окупації, викрадення до Росії і постійні прильоти. Як живуть діти Херсону через рік після звільнення, дивіться та читайте на сайті Укрінформу у черговому матеріалі спецпроекту Decoding Ukraine.

У Херсоні й вдень, і вночі лунають вибухи: після деокупації російська армія не припиняє щоденні обстріли. Росія перетворила життя дітей на нескінченний спринт зі спалень до підвалів.  Замість мрій про нові велосипеди чи іграшки, у дітей залишається одна єдина – ніколи більше не чути звуків сирени. 

У матеріалі журналістів  Марії Авдєєвої та Артема Лисака йдеться про проблеми дітей та підлітків, які пережили російську окупацію. І найбільша з них – брак комунікації. Свої страхи вони переживають здебільшого на самоті. Діти навчаються онлайн і майже не зустрічаються з однолітками, та й безпечно гуляти на вулиці, як раніше, вони вже давно не можуть. 

Психолог, яка працює з дітьми у Херсоні, Юлія Свиридова каже, що дорослі зараз часто не хочуть відпускати від себе дітей. Довгі місяці окупації та травми, через які пройшли родини, призводять до того, що діти й батьки намагаються більше триматися разом. Навіть коли це разом означає бути у місті під постійними обстрілами.

Один з головних героїв репортажу - 14-річний Гліб став відомим на весь світ після деокупації. Його фотографія, що завірусилася в соцмережах стала символом вкраденого дитинства українських дітей. Тоді у хлопця була мрія стати шеф-кухарем, тепер пріоритети змінилися. Він мріє стати військовим і каже: "Вбивати хотілось людей, які приходять сюди". 

Репортаж “Хочу вбивати”. Як живе знаменитий Гліб та інші діти Херсона через рік після звільнення” читайте на сайті Укрінформу - http://surl.li/nfoii.

Відео дивіться на ютуб-каналі Ukrinform TV - http://surl.li/nfoez.

Про Decoding Ukraine

Авторський спецпроєкт  Decoding Ukraine ініціювали українські журналісти Марія Авдєєва та Артем Лисак. Він реалізується у партнерстві з Національним інформаційним агентством “Укрінформ”.

Мета проєкту - привернути увагу світу до воєнних злочинів російських військових в Україні та не допустити зниження уваги міжнародних ЗМІ до теми російсько-української війни. 

Першим матеріалом, у рамках спецпроєкту Decoding Ukraine, стала історія селища Гроза на Харківщині, де Росія вбила кожного четвертого - http://surl.li/nfowt.

Відеорепортаж - http://surl.li/nfovu.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-