Суха шкіра: основні ознаки та критерії правильного догляду

Суха шкіра: основні ознаки та критерії правильного догляду

Укрінформ

З сезонним зневодненням шкіри стикалися всі ми хоча б раз у житті — чого лише варті довгі прогулянки на морозі або години, проведені у шезлонгу без сонцезахисту. А ось що робити, якщо шкіра страждає від нестачі вологи постійно, незалежно від пори року? 

Як зрозуміти, що у вас суха шкіра

Суха шкіра дається людині від народження, і протягом життя потребує особливого догляду. Зима за вікном чи літо — їй не вистачає вологи будь-якої пори року. Навіть у спекотну погоду себуму, що виділяється таким шкірним покривом, не вистачає, щоб виконувати роль повноцінного бар'єра між обличчям і зовнішнім середовищем. Головні ознаки, за якими можна визначити суху шкіру:

  • шкірний покрив тонкий та ніжний;
  • дрібні пори або їх зовсім не видно;
  • виділення шкірного сала зведено до мінімуму;
  • навіть у спеку відсутній жирний блиск;
  • лущення та відчуття стягнутості.

Суха шкіра схильна до прояву ранніх ознак старіння: спочатку з'являються незначні зморшки в області очей (гусячі лапки), в куточках губ. Потім наявні заломи стають більш вираженими і з'являються нові – на лобі, міжбрівній ділянці та шиї.  Запобігти ранньому старінню допоможе своєчасний догляд за сухою шкірою обличчя з використанням косметичних засобів з потужними зволожуючим формулами.

Які засоби повинні бути у вашій косметичці

Догляд за сухою шкірою неможливо уявити без зволожуючого крему. Але крім зволоження, вона має й інші потреби. У вашій косметичці обов'язково мають бути такі засоби, як:

  • пінка для вмивання — вона ідеально підходить для дбайливого очищення ніжної шкіри, оскільки зберігає гідроліпідну мантію;
  • ензимна пудра — незважаючи на те, що агресивні скраби протипоказані для сухого типу шкіри, вона все ж таки потребує видалення ороговілих лусочок, які викликають тьмяний колір обличчя і посилюють лущення. З цим завданням добре впораються ензимні пудри, вони не ушкоджують тонку шкіру, а делікатно відлущують відмерлі клітини;
  • тонік — він не тільки нормалізує рівень рН, але і дарує епідермісу додаткове зволоження, а також готує його до подальшого догляду;
  • маска — знімає роздратування, бореться з тьмяним кольором обличчя та ознаками втоми, зволожує шкіру ефективніше, ніж інші продукти;
  • поживний крем — зміцнює бар'єр, що захищає епідерміс від несприятливих зовнішніх факторів, а також піднімає рівень вологи в клітинах до необхідного рівня.

Хорошим прикладом засобу для сухої шкіри може стати заспокоюючий бальзам Cicaplast Baume b5 для чутливої та подразненої шкіри. Він дозволяє боротися не лише з ознаками сухості та  проявами раннього старіння, а також захищає від почервонінь та негативних зовнішніх впливів.

Як вибрати крем для сухої шкіри

Глибоке зволоження та харчування — те, що потрібно шкірі, схильній до подразнень, лущення та ранніх зморшок. Віддавайте перевагу кремам з антиоксидантами, наприклад, з селеном. Необхідні сухої шкіри компоненти можна розділити на два види: що насичують шкіру вологою (гіалуронова кислота, кераміди, амінокислоти, коензим Q10) і створюють захисну плівку на шкірі (сквалан, гліцерин, природні воски).

А ось від спирту, мінеральних масел, агресивних ПАР, ретинолу та лугів краще відмовитися — вони лише провокують сухість, подразнення та почервоніння на шкірі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-