На каналі «Дім» стартує проєкт «Код ідентичності» зі Світланою Леонтьєвою

На каналі «Дім» стартує проєкт «Код ідентичності» зі Світланою Леонтьєвою

Укрінформ

У середу, 8 листопада, о 20:00 в ефірі каналу «Дім»  відбудеться прем’єра проєкту власного виробництва «Код ідентичності», у якому йтиметься про унікальні події та постаті української історії та культури, відновлення національної пам’яті українців, яку російська імперія століттями цілеспрямовано спотворювала. Ведучою нового проєкту стала Світлана Леонтьєва.

Кожен випуск «Коду ідентичності» буде присвячений одній постаті чи події або одному знаковому явищу українського духовного й культурного простору. Це може бути розмова про українську ікону чи артефакти княжої доби, спадщину Йогана-Георга Пінзеля чи Олександри Екстер, історію і світову популярність «Щедрика» Миколи Леонтовича або видатних українських селекціонерів XIX – XX ст., про рух шістдесятників або постать і внесок у науку Івана Пулюя, Юрія Шевельова тощо.

«Наш новий проєкт звертається до української національної ідентичності, яку російська імперія століттями намагалась знищити – переписувала нашу історію, «приватизувала» найкраще, знецінювала українців. І зараз важливо використовувати кожну нагоду, щоб повертати нашу спадщину, показувати і самим українцям, і світу самобутність України та її внесок у цивілізацію», - говорить генеральна директорка державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України», до складу якого входить телеканал «Дім», Юлія Островська.

Раз на тиждень за круглим столом у Світлани Леонтьєвої збиратимуться кілька гостей: відомі українці, митці, артисти, літератори, історики, культурологи, мистецтвознавці, - всі ті, хто може поділитися з глядачами цікавими й часто маловідомими фактами про явища, які формують нашу національну ідентичність, пояснити, як Росія привласнювала українську історію й культуру, замовчувала або перекручувала факти, нав’язувала українцям міфи про «спільну спадщину», заперечувала нашу самобутність.

“Нова програма про нас - українців, про наше минуле, корені, підвалини, про наш дух, наші традиції і звичаї. Про наш незламний дух, про те, яке його походження? Про наших дивовижних людей - усіх часі. Про видатні постаті, які творили і продовжують творити нашу історію, науку, культуру. Про тих, хто - не собі, а людям…  З чого і головне – з кого складається український код ідентичності. Дізнаємося, згадуємо і говоримо про це разом із гостями проєкту “Код ідентичності”, - зазначає ведуча каналу «Дім» Світлана Леонтьєва.

Гостями першого випуску «Коду ідентичності», присвяченого фільму «Тіні забутих предків» та його легендарному режисеру Сергію Параджанову, будуть актриса Лариса Кадочникова, режисер Роман Балаян та мистецтвознавець Сергій Тримбач.

Дивіться проєкт «Код ідентичності» щосереди о 20:00 на каналі «Дім», а також на сайті та на YouTube-майданчику «Дім».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-