Імплантація зубів: поняття процедури та її переваги

Імплантація зубів: поняття процедури та її переваги

Укрінформ

При видаленні зубів потрібно постаратися терміново відновити зубний ряд і цим самим знизити навантаження на сусідні зуби і зберегти жувальну функцію. Бувають ситуації, коли навіть без одного зуба важко вести нормальне життя, тому відшкодувати його можна за допомогою імплантації. Відбувається установка імпланту, що є штучним коренем зі сплаву титану, поверх якого надівається зубна коронка, тобто фактично створюється штучний зуб.

Матеріал, з якого виготовляється імплант, за своєю структурою, міцністю та довговічністю нагадує кісткову тканину. За належного обслуговування правильно обрані імпланти прослужать пожиттєво. У виробництві коронок використовується металокераміка чи діоксид цирконію. Процедура імплантації може тривати як один день, так і декілька місяців.

Різновиди імплантів

Застосування перевірених інструментів є гарантом найвищої якості в цілому. Фахівці клініки «Implant Studio» практикують у своїй роботі застосування таких варіантів:

  1. Israel Bio Tech. Імпланти від ізраїльського виробника, що відрізняються швидкою установкою та додатково мають покриття зі сплаву титану. Приживання забезпечується на рівні 98,3%;
  2. SGS. Преміальні варіанти від швейцарського виробника. Приживання на рівні 98,5%. Завдяки використанню покриття SBTC гарантується висока сумісність;
  3. Vitaplant. Виробник з України, що застосовує якісну сталь за аналогією із закордонними рішеннями. У складі імплантів не буде ванадію та ніобію. Приживання на рівні 98,3%.

Матеріали підбираються в індивідуальному порядку після великого ряду аналізів, що дозволить унеможливити відторгнення і тим самим убезпечити майбутній комфорт пацієнта.

Різновиди імплантації

Лікарі можуть запропонувати два варіанти імплантації:

  1. Один етап. Усього за одну процедуру відбувається видалення зуба, встановлення імпланту та коронки;
  2. Два етапи. Попередньо встановлюється імплант, після чого ясна та кісткова тканина гояться. Через 2-3 місяці якщо немає протипоказань, то встановлюється коронка.

Особливість імплантації в один етап у тому, що після видалення зуба з'являється лунка, яку використовуватимуть для встановлення імпланта. Немає необхідності чекати, поки місяць гоїться, щоб потім розрізати ясна і створювати цю саму лунку. Процедура у два етапи вибирається у тих випадках, якщо після видалення зуба пройшло кілька місяців і навіть років.

Як уникнути ускладнень?

Насамперед потрібно вилікувати карієс та інші захворювання ротової порожнини. Будь-який лікар проведе ранню діагностику і лише після виконання всіх вимог дасть старт імплантації. Необхідно підібрати відповідний імплант, правильно його встановити і надалі дотримуватись рекомендацій у період реабілітації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-