ПОСТАНОВА Верховної Ради України

ПОСТАНОВА Верховної Ради України

Укрінформ
Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги, а також неефективного використання державного майна, яке може бути використане для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечення інших потреб держави

Заслухавши та обговоривши звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги, а також неефективного використання державного майна, яке може бути використане для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечення інших потреб держави, Верховна Рада України постановляє:

1. Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги, а також неефективного використання державного майна, яке може бути використане для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечення інших потреб держави (далі - Тимчасова слідча комісія), взяти до відома (додається).

2. Направити звіт Тимчасової слідчої комісії Президенту України, Прем’єр-міністру України.

3. Направити звіт Тимчасової слідчої комісії до Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства оборони України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Офісу Генерального прокурора, Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро України, Національного агентства з питань запобігання корупції, Бюро економічної безпеки України, Фонду державного майна України, начальникам обласних військових адміністрацій та Київської міської військової адміністрації, міським головам міст - адміністративних центрів областей та Київському міському голові для розгляду в межах компетенції та відповідного реагування.

4. Рекомендувати Офісу Генерального прокурора, Національній поліції України, Бюро економічної безпеки України, Державному бюро розслідувань, Національному антикорупційному бюро України, Службі безпеки України забезпечити належне досудове розслідування кримінальних проваджень, відкритих за фактами порушення законодавства у сфері обігу гуманітарної та іншої допомоги, зазначеними у звіті Тимчасової слідчої комісії.

5. Кабінету Міністрів України протягом трьох місяців з дня набрання чинності цією Постановою підготувати та подати на розгляд Верховної Ради України законопроекти, спрямовані на вирішення проблемних питань, визначених у звіті Тимчасової слідчої комісії.

6. Кабінету Міністрів України, Раді національної безпеки і оборони України, Міністерству оборони України, Міністерству соціальної політики України, Міністерству внутрішніх справ України, Національній поліції України, Офісу Генерального прокурора, Службі безпеки України, Державному бюро розслідувань, Національному антикорупційному бюро України, Національному агентству з питань запобігання корупції, Бюро економічної безпеки України, Фонду державного майна України, начальникам обласних військових адміністрацій та Київської міської військової адміністрації, міським головам міст - адміністративних центрів областей та Київському міському голові поінформувати Верховну Раду України про результати розгляду звіту Тимчасової слідчої комісії у двотижневий строк.

7. Звіт Тимчасової слідчої комісії опублікувати в газеті "Голос України", а також оприлюднити на офіційному веб-сайті Верховної Ради України.

8. Припинити повноваження Тимчасової слідчої комісії.

9. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради України Р.СТЕФАНЧУК

м. Київ

21 вересня 2023 року

№ 3395-IX

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-