На Вінниччині бізнес поступово повертається на довоєнні позиції - Сергій Борзов

На Вінниччині бізнес поступово повертається на довоєнні позиції - Сергій Борзов

Укрінформ

Попри труднощі, спричинені повномасштабним російським вторгненням, на Вінниччині  бізнес поступово повертає втрачені у 2022 році позиції.

Про це на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«Бізнес області продовжує роботу та навіть поступово повертає втрачені у 2022 році позиції. Енергетики роблять неможливе для збереження стійкості енергосистеми, забезпечуючи стабільну роботу економіки регіону,  - сказав Борзов.

Він зазначив, що нині на території області створено п'ять індустріальних парків. А експорт товарів Вінницьких підприємств у січні-липні 2023 року демонструє позитивну динаміку, зафіксовано його зростання порівняно з аналогічним періодом минулого року. 

Окрім того, відбуваються зміни в АПК області.

«Оскільки сьогодні агросектор переорієнтувався на вирощування плодоовочевої продукції, на засіданні Конгресу внесли пропозицію щодо включення до державної грантової підтримки переробних підприємств плодоовочевої продукції», - зазначив начальник ОВА.

Він розповів, що сільськогосподарські виробники у поточному році засіяли всі посівні площі та продовжують збирання зернових і технічних культур. Вже намолочено понад 3,5 млн тонн зерна, накопано понад 1,6 млн тонн цукрових буряків. Показники врожайності сільськогосподарських культур суттєво перевищують минулорічні. 

Закладаються основи під урожай 2024 року: посів озимини практично завершено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-