Протезування для захисників України: шлях до повноцінного життя

Протезування для захисників України: шлях до повноцінного життя

Укрінформ

«Захисники, які втратили кінцівки, повинні мати можливість отримувати якісне протезування в Україні. Для цього потрібні зусилля не лише лікарів, але і тих, хто ухвалює відповідні рішення на різних рівнях». Таку думку висловив медичний директор Клініки Святого Миколая, хірург Костянтин Милиця 3 жовтня під час форуму «Brave step: крок на зустріч захисникам».

Зі слів ініціатора і головного спікера заходу Костянтина Милиці, статистика постраждалих від війни сьогодні досить невтішна: «маємо 150 тисяч осіб із травмами кінцівок, із них 15% або 23 тисячі осіб - з ампутацією. Проблема цих людей стосується не лише протезування, їх фізичного здоров’я, а й психологічної реабілітації. Саме психологічна реабілітація повинна проводитись для усієї сім’ї постраждалого».

«Реабілітація надзвичайно важливий процес. Після її завершення суспільство отримує повноцінного громадянина, який може самостійно себе обслуговувати, працювати, створювати робочі місця», - переконаний кандидат наук з фізичної реабілітації, чемпіон Світу та Європи з плавання Денис Силантьєв. Наразі він ініціював спільно з металургійною компанією Метінвест проєкт для дітей пільгових категорій, який діє в Запоріжжі.

«Метінвест працює над вирішенням різних суспільно важливих питань. Зокрема, компанія фокусується на започаткуванні системних ініціатив у напрямку протезування. Так, ми забезпечили 10 реабілітаційних центрів по всій України обладнанням для протезування, запустили онлайн портал для медиків та людей, які потребують реабілітації, а також запровадили власну програму з допомоги по протезування.

Сьогодні у ній беруть участь вже 60 військовослужбовців і цивільних, які постраждали внаслідок війни», - розповідає Генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

У заході також взяли участь військові ЗСУ та учасники бойових дій, Народні депутати України - Оксана Дмитрієва та Тарас Тарасенко, представники профільних міністерств, державних органів та неурядових інституцій, які опікуються питаннями протезування та реабілітації постраждалих від війни та членів їх родин.

За результатами обговорюваних питань форуму фокус-групою розробляється механізм надання якісних послуг з протезування та реабілітації постраждалих від війни на базі Клініки Святого Миколая, який планується масштабувати у всіх регіонах країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-