2-й день Школи комунікацій: професор Плохій про те, як подавати російсько-українську війну суспільству

2-й день Школи комунікацій: професор Плохій про те, як подавати російсько-українську війну суспільству

Онлайн
Укрінформ

У Києві та польському Любліні триває І-а Міжнародна школа комунікацій “Як збирати історії про війну”.

Сьогодні - у другий день заходу - виступить професор кафедри української історії в Гарвардському університеті Сергій Плохій. Тема його доповіді - “Як писати та як подавати російсько-українську війну суспільству: погляд історика”

Дивіться пряму трансляцію доповіді професора Плохія о 15.00 за посиланням: https://youtube.com/live/qYGTCHpDLyU?feature=share

Школу комунікацій “Як збирати історії про війну” проводять Київський національний університет ім.Тараса Шевченка та Університет ім.Марії Кюрі-Склодовської в Любліні з ініціативи Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова. Одним із партнерів заходу є Укрінформ.

Під час заходу учасники та доповідачі обговорюють, зокрема, як фіксувати та документувати події російсько-української війни та “живі” розповіді цивільних, військових, тих людей, які перебували в окупації або пережили жорстокий російський полон.

Важливою метою проведення Школи комунікацій є об’єднання зусиль українських та зарубіжних освітніх інституцій задля збереження історичної пам’яті українців та правди про російсько-українську війну для нинішніх та майбутніх поколінь. 

Спеціальним гостем першого дня Школи комунікацій став британський журналіст, телепродюсер та письменник, спеціаліст із медіа та пропаганди в сучасній Росії; професор Інституту глобальних питань Лондонської школи економіки Пітер Померанцев. Він виступив з доповіддю «Медіа у час війни: фіксація, маніпулювання, стимулювання».

Також серед доповідачів першого дня роботи Школи комунікацій була заступниця директора Українського національного інформаційного агентства “Укрінформ” Марина Сингаївська. Вона презентувала слухачам проєкт агентства з усної історії та фіксації подій російсько-української війни - збірку “Рік великої війни очима Укрінформу”. Її Укрінформ видав до дев'ятої річниці російсько-української війни та річниці повномасштабного вторгнення Росії. 

У збірці зібрано найкращі, на думку членів редколегії, репортажі, інтерв'ю, статті та фотографії штатних і позаштатних кореспондентів національного агентства, які розповідають про події і людей на фронті, на тимчасово захоплених ворогом територіях, свідчення тих, хто пережили окупацію і дивом вирвалися з неї.

Збірка “Рік великої війни Укрінформу” розміщена на сайті Укрінформу: частина 1 (https://drive.google.com/file/d/1Carxe51ylQ3WYVtlcaePRiPGXfDGOqA2/view) і частина 2 (https://drive.google.com/file/d/1yx3q1EYCbdGe7XOr3qOj9uNaKYn-oTcK/view). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-