Канал FREEДОМ у серпні: зростання підписників та переглядів з РФ на майданчиках українського іномовлення

Канал FREEДОМ у серпні: зростання підписників та переглядів з РФ на майданчиках українського іномовлення

Укрінформ

Протягом серпня сумарна кількість підписників YouTube-каналів українського іномовлення FREEДОМ та FREEДОМ.LIVE перевищила 1,5 млн. Також у серпні зріс переглядів з Росії як на YouTube-каналах ДП «МПІУ», так і на каналах партнерів - українських медіагруп 1+1 media та Starlight Media. 

У центрі уваги закордонної російськомовної аудиторії були новини та аналітика, пов’язані із загибеллю Євгена Пригожина та його оточення, відео про долю російських військових, зокрема про перебування в полоні та події на фронті, заяви українських високопосадовців щодо майбутнього РФ. Також традиційно високим був інтерес російськомовної аудиторії за кордоном до заяв Президента України Володимира Зеленського. До трендів російського сегменту YouTube у серпні потрапили кілька відео FREEДОМ з першими подробицями катастрофи літака Євгена Пригожина,  свідчення полоненого російського десантника про те, як росіяни вбивають своїх; версії експертів щодо загибелі ватажка ЧВК «Вагнер».

Найпопулярнішими відео на YouTube-каналах FREEДОМ і FREEДОМ.LIVE стали заява радника голови Офісу Президента Михайла Полодяка щодо масштабування війни на територію РФ, яка зібрала 1,1 млн переглядів, з них 59,5% - з РФ, 84,1% - з-за кордону; коментар колишнього співробітника КДБ Сергія Жирнова про те, що смерть керівництва ЧВК «Вагнер» - інсценування, а ватажка вагнерівців вбили значно раніше – 615 тис. переглядів, 75,8% - з РФ, 97,9% - з-за кордону; інші матеріали щодо загибелі Євгена Пригожина. 

У серпні кількість підписників YouTube-каналу FREEДОМ.LIVE, на якому сконцентровано аналітичний контент, ексклюзивні коментарі та авторські проєкти FREEДОМ, перевищила 600 тис., кількість переглядів – 280 млн, перегляди з-за кордону  на цьому майданчику в серпні становили 92,2%, перегляди з РФ – 61%.

Загалом, у серпні контент під брендом FREEДОМ на всіх діджитал-майданчиках українського державного іномовлення та партнерів отримав 374 млн переглядів, а за 17 місяці в ефірі – 8,4 млрд, середньозважений показник переглядів відео під брендом FREEДОМ з-за кордону на діджитал-майданчиках ДП «МПІУ» та на YouTube-майданчиках наших партнерів становив 79,7%*. 

Також у серпні на каналі FREEДОМ відбулась прем’єра проєкту «Деколонізація», який доповнив лінійку документальних проєктів, спрямованих на підтримку трансформаційних процесів всередині Росії, зокрема її деімперіалізацію, посилення національної самосвідомості корінних народів та їхню деколонізацію. Перший епізод про Інгрію отримав 94,7% переглядів з-за кордону, 63% - з Росії.

*Прім. Дані, наведені в матеріалі, станом на 31.08.2023

ПРО FREEДОМ

FREEДОМ – канал українського державного іномовлення, орієнтований на російськомовних глядачів за межами України. FREEДОМ - ефективний інструмент руйнації російської пропаганди та джерело правдивої інформації про Україну для російськомовних глядачів за кордоном. За межами України FREEДОМ доступний через супутник, у кабельних, DTH, IPTV мережах та на отт-платформах. Також FREEДОМ можна дивитись по всьому світу на діджитал майданчиках ДП "МПІУ" та українських медіагруп-партнерів каналу - 1+1 media, Starlight Media, Inter Media Group.

Діджитал-майданчики, що транслюють FREEДОМ:

YouTube FREEДОМ Сайт FREEДОМ Агрегатор FREEДОМ Facebook TikTok Telegram

YouTube УНІАН  YouTube Гроші YouTube ТСН YouTube 1+1

YouTube ICTV YouTube ІНТЕР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-