Вінницька ОВА доставила понад 50 тонн будматеріалів для відбудови житла херсонців – Борзов

Вінницька ОВА доставила понад 50 тонн будматеріалів для відбудови житла херсонців – Борзов

Укрінформ

Вінницька ОВА доставила понад 50 тонн будматеріалів для відбудови житла в селищі Калинівське, що на Херсонщині,  у рамках загальнонаціонального проекту "Пліч-о-пліч".

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

"У рамках загальнонаціонального проекту "Пліч-о-пліч", Вінницька ОВА доставила черговий гуманітарний вантаж з будівельними матеріалами для відновлення житла в селищі Калинівському, Херсонської області.  25 тонн щебеню. 25 тонн відсіву", - написав Борзов.

За його словами, також у селище з Вінниччини доправили покрівельні матеріали та водостічні системи для перших будинків, що відновлюються.

Зараз у Калинівському працює п'ять будівельних бригад з Вінниччини. Вони проводять завершальні роботи з відновлення двох будинків із десяти першочергових. 

«На сьогодні головне завдання - якнайшвидше відновити житло, щоб калинівчани змогли повернутися до своїх осель», - зазначив голова ОВА.

Як повідомлялося, у межах проєкту «Пліч-о-пліч» Вінницька область допоможе відновлювати селище Калинівське Бериславського району Херсонської області. У громаді внаслідок російської агресії пошкоджені 200 будинків.

Для виконання відновних робіт з обласного бюджету Вінниччини вже спрямували 3 млн грн.

Головна мета проєкту «Пліч-о-пліч» — допомога регіонів України у відновленні деокупованих і постраждалих громад від російської агресії. Пілотним майданчиком для реалізації проєкту визначили Херсонщину, як один з найбільш постраждалих регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-