Канал FREEДОМ у червні: понад 90% переглядів – іноземна аудиторія

Канал FREEДОМ у червні: понад 90% переглядів – іноземна аудиторія

Укрінформ

У червні контент FREEДОМ був у трендах російського, білоруського, латвійського, литовського та естонського сегментів YouTube. Перегляди з-за кордону на YouTube-майданчиках каналу FREEДОМ сягнули понад 90%*.

Традиційно високим був інтерес іноземної російськомовної аудиторії до заяв Президента України Володимира Зеленського та інформації про контрнаступ ЗСУ. 97,3% переглядів з-за кордону отримала відповідь Володимира Зеленського на запитання про те, як світ побачить контрнаступ України, «Головне в контрнаступі ЗСУ те, щоб його відчула Росія».

Також у центрі уваги закордонної російськомовної аудиторії були новини та аналітика, пов’язані із заколотом Євгена Пригожина та його наслідками. Понад 1 млн переглядів отримав сюжет «Підсумок заколоту «Вагнера»: Росію залишають впливові люди», в якому журналіст Ілля Давлятчин розповів, як бунт Пригожина вплинув на російські еліти, хто першим втік з РФ, куди тікали та що вивозили з собою російські високопосадовці. 97,2% переглядів – не з України, 73,6% - з Росії. Цей матеріал потрапив у топ-5 трендів російського YouTube. Користувачів білоруського сегменту YouTube, у контексті заколоту ЧВК «Вагнер», найбільше цікавила доля місцевого диктатора Олександра Лукашенка, зокрема інформація щодо його втечі та  участі в переговорах з Євгеном Пригожиним.

Загалом, на майданчиках FREEДОМ інтерес аудиторії до наслідків заколоту залишається стабільно високим і навіть зростає. Так, у переглядах відео «Кому Пригожин  поклав дорогу» з ексклюзивним коментарем очільниці фонду «Русь сидящая» Ольги Романової про те, чому «путінський кухар» зупинив бунт, як його заколот вплине на мобілізацію в РФ і вербовку ув’язнених Міністерством оборони, частка росіян становила 82%, а переглядів не з України – 98,4%.

Варто відзначити, що теми порушення прав людини, репресій, проявів расизму в РФ, які канал FREEДОМ постійно тримає у фокусі, цікавлять російськомовну аудиторію як у самій Росії, так і в країнах Центральної Азії. Наприклад, у матеріалу про репресії щодо трудових мігрантів та поради адвокатки, як захистити свої права, 75% переглядів з Росії (28% - з Москви), 8% - з Таджикистану, 4% - з Узбекистану. Серед популярних у російськомовної аудиторії тем червня також були матеріали про обстріл ЗСУ колони кадирівців, інформація про «Російський добровольчий корпус» (РДК) та Легіон «Свобода Росії» (ЛСР).

У червні середньозважений показник переглядів відео під брендом FREEДОМ на діджитал-майданчиках державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» та на YouTube-майданчиках наших партнерів - українських медіагруп 1+1 media, Starlight Media, Inter Media Group серед закордонної аудиторії був стабільно високим - 79,1%*. При цьому на YouTube-майданчиках ДП «МПІУ» перегляди з-за кордону зросли до 90,15%, з Росії – до 58,2%. Загалом у червні контент під брендом FREEДОМ на всіх діджитал-майданчиках українського державного іномовлення та партнерів отримав понад 400 млн. переглядів.

*Прім. Дані, наведені в матеріалі, станом на 30.06.2023

ПРО FREEДОМ

FREEДОМ – канал українського державного іномовлення, орієнтований на російськомовних глядачів за межами України. FREEДОМ - ефективний інструмент руйнації російської пропаганди та джерело правдивої інформації про Україну для російськомовних глядачів за кордоном. За межами України FREEДОМ доступний через супутник, у кабельних, DTH, IPTV мережах та на отт-платформах. Також FREEДОМ можна дивитись по всьому світу на діджитал майданчиках ДП "МПІУ" та українських медіагруп-партнерів каналу - 1+1 media, Starlight Media, Inter Media Group.

Діджитал-майданчики, що транслюють FREEДОМ:

YouTube FREEДОМ Сайт FREEДОМ Агрегатор FREEДОМ Facebook TikTok Telegram

YouTube УНІАН  YouTube Гроші YouTube ТСН YouTube 1+1

YouTube ICTV YouTube ІНТЕР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-