Сергій  Борзов: Медзаклади Вінниччини отримали 23 апарати штучної вентиляції легень

Сергій Борзов: Медзаклади Вінниччини отримали 23 апарати штучної вентиляції легень

Укрінформ

Медичні заклади Вінниччини отримали 23 апарати штучної вентиляції легень .

Про це повідомляє Вінницька ОВА, передає Укрінформ.

«Це дуже важливе медичне обладнання, воно буде використане для лікування як цивільного населення, так і військових. Ці апарати штучної вентиляції легень є і портативні, і стаціонарні. Від наявності і якості медичного обладнання в лікувальних закладах залежить життя пацієнтів, яким необхідна невідкладна допомога. Особливо зараз, коли ми піклуємось не лише про мешканців області, а й надаємо підтримку вимушеним переселенцям», - зазначив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

Згідно з повідомленням, апарати штучної вентиляції легень отримали вісім медичних закладів Вінниччини.

Організацією допомоги зайнялась волонтерська Асоціація «Мальви України». З перших днів повномасштабного вторгнення рф ця фундація надає суттєву гуманітарну і медичну допомогу нашій країні.

Підключившись через телеміст, очільник області також подякував італійським партнерам, завдяки яким ця передача стала можливою.

У свою чергу, директор БО «Благодійний фонд «МАЛЬВИ УКРАЇНИ» та Асоціації MALVE DI UСRAINA A.P.S. Володимир Бекиш наголосив: «Ми передаємо цю допомогу різним регіонам України. Нам важливо, щоб ці апарати стали в нагоді та приносили користь людям».

Зі свого боку італійські партнери подякували за можливість допомагати українським лікарням і робити свій внесок у перемогу України. Зокрема, вони висловили впевненість у подальшій співпраці у цій та інших галузях.

Читайте також: З Вінниччини на Херсонщину відправили ще шість одиниць спецтехніки та бригаду працівників

Медичне обладнання було придбано та передано від  БО «Благодійний фонд «Мальви України», Асоціації  MALVE DI UСRAINA A.P.S., MOVIMENTO MOBA PER I BAMBINI та Monolith Italia Nord Srl, Fondazione Rosа Pristina.

Загалом закуплено медичного обладнання на суму 9 млн євро.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-