Держава профінансує виробництво понад п’ятдесяти телесеріалів  та документальних проєктів на сучасну тематику

Держава профінансує виробництво понад п’ятдесяти телесеріалів та документальних проєктів на сучасну тематику

Укрінформ

Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» оголосило переможців мистецького конкурсу з відбору проєктів для виробництва художніх телевізійних серіалів, фільмів, телефільмів, документальних фільмів, серіалів та циклів, короткометражних фільмів та анімації. Перемогу здобули п’ятдесят три проєкти патріотичного аудіовізуального контенту від тридцяти двох вітчизняних продакшенів.

Головна мета конкурсу – запустити, за підтримки держави, процеси системного виробництва якісного патріотичного телевізійного продукту, орієнтованого на широку аудиторію. Серед переможців мистецького конкурсу відомі виробники української аудіовізуальної індустрії. В їхньому активі тривала історія, міцні виробничі потужності, сотні й тисячі годин знятого контенту, який вже отримав визнання глядачів.

«Дуже важливо, що в умовах повномасштабної війни держава тримає в фокусі запит масового глядача на якісний аудіовізуальний продукт, зроблений українцями для українців. І це питання не лише задоволення глядацьких потреб, це питання національної інформаційної та культурної безпеки. Якщо цей попит не закриватиме Україна, його може закрити, в тому числі російський контент, який легко знайти на діджитал-платформах. З іншого боку, це питання підтримки великої індустрії виробництва аудіовізуального контенту. За сотнями годин продукту стоять тисячі знімальних годин і робочих місць: від акторів і режисерів – до кастинг-менеджерів, стилістів, гримерів чи помічників лінійних продюсерів. Часто чуємо, як наші фільми підкорюють майданчики міжнародних фестивалів або збирають мільйони гривень у вітчизняному кінопрокаті. Але всі ми розуміємо, як реально скоротилось, якщо не сказати впало, виробництво за час великої війни. Тож, якщо сьогодні не підтримати цю сферу – завтра нам може бути нічого показувати ні по телевізору, ні в кіно, ні на фестивалях», - говорить генеральна директорка державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» Юлія Островська.

Конкурс було оголошено на початку травня, і він тривав понад місяць. Загалом на розгляд художньої комісії було подано 123 заявки. Більшість з них – це художнє переосмислення реалій нашого сьогодення, історії нашої стійкості та героїзму. Участь у конкурсі могли взяти юридичні особи будь-якої форми власності, зареєстровані на території України, відповідно до чинного законодавства, серед учасників, кінцевих бенефіціарних власників або посадових осіб яких немає громадян Російської Федерації, а також фізичні особи-підприємці, зареєстровані на території України. З повним списком переможців можна ознайомитись на сайті ДП «МПІУ».

Відповідно до законодавства, оплата за укладеними договорами між ДП «МПІУ» та переможцем мистецького конкурсу здійснюється за фактично надані послуги після підписання актів приймання-передачі матеріалів та актів наданих послуг. Розрахунок на умовах попередньої оплати не проводиться. Майнові права інтелектуальної власності на створені проєкти належатимуть державі Україна в особі ДП «МПІУ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-