Канал FREEДОМ у травні: понад 515 млн переглядів в діджитал та зростання іноземної аудиторії

Канал FREEДОМ у травні: понад 515 млн переглядів в діджитал та зростання іноземної аудиторії

Укрінформ

У травні зросла кількість переглядів контенту каналу українського державного іномовлення FREEДОМ, орієнтованого на російськомовних глядачів за межами України, а також збільшилась частка переглядів серед іноземців. Контент каналу, зокрема звернення Президента України Володимира Зеленського та інформація щодо рейдів РДК і ЛСР у прикордонних районах РФ, неодноразово потрапляв у тренди  російського і білоруського сегментів YouTube.

За травень показник переглядів матеріалів під брендом FREEДОМ на діджитал-майданчиках державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» та на YouTube-майданчиках наших партнерів - українських медіагруп 1+1 media, Starlight Media, Inter Media Group серед закордонної аудиторії досягнув 79,1%* (приріст +3,6 п.п.), а на YouTube-майданчиках ДП «МПІУ» - 89,9% (приріст +3,8% п.п.). При цьому перегляд контенту каналу FREEДОМ на YouTube-майданчиках ДП «МПІУ» глядачами з Росії у травні становив 57,4% (приріст + 11,1 п.п.). Загалом у травні контент під брендом FREEДОМ на всіх діджитал-майданчиках українського державного іномовлення та партнерів отримав понад 515 млн. переглядів.

Ключовими для іноземної російськомовної аудиторії стали теми, пов’язані з очікуванням українського контрнаступу та відповідними заявами очільників Української держави, ситуацією на передовій, діями «Російського добровольчого корпусу» (РДК) і Легіону «Свобода Росії» (ЛСР) в Бєлгородській області РФ, Днем пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, ймовірною хворобою Олександра Лукашенка.

Найвищі перегляди у травні отримали відео матеріали з висловлюваннями та зверненнями Президента України Володимира Зеленського. Так, відповідь Володимира Зеленського в інтерв’ю іноземним ЗМІ про те, як він бачить майбутнє окупованого Росією Криму «Зеленський: Україна деокупує Крим легше, ніж здається. Росіяни просто втечуть» на YouTube вже переглянули 1,7 млн разів, з них – 95% не з України. В Росії це відео отримало понад 1,2 млн переглядів. Так само високим серед російськомовної аудиторії був інтерес до висловлювань українського Президента щодо подальшої долі Путіна «Зеленський: Путіну доведеться залишитися наодинці зі своїм народом. Росіяни з ним розберуться» -  понад – 1,6 млн переглядів, 97% - не з України, 72% - з Росії.

Емоційне висловлювання ветерана Другої світової про війну, яку Росія розв’язала проти України «Путіна треба повісити і кінчити. Це геноцид», глядачі FREEДОМ подивились понад 1,6 млн разів, 90% - не з України. 9 травня в тренди російського сегменту YouTube також потрапила оцінка радником Офісу Президента України Михайлом Подоляком параду на Червоній площі, яку він дав у прямому ефірі каналу FREEДОМ.

Протягом травня високий інтерес іноземної аудиторії утримують матеріали FREEДОМ, пов’язані з рейдами РДК та ЛСР в Бєлгородській області РФ. Новини, заяви командирів російських добровольчих формувань, коментарі українських посадовців, аналітичні матеріали збирають сотні тисяч переглядів, на різних майданчиках FREEДОМ. Одним з найбільш популярних став сюжет з імпровізованої прес-конференції бійців РДК «ТЕРМІНОВО! Бійці РДК ЗАЛИШАЮТЬСЯ У РФ. Спецоперація продовжується. РосЗМІ брешуть про втрати добровольців», який потрапив у тренди російського сегменту YouTube.

Також минулого місяці у тренди YouTube  в Росії потрапило відео «Командир РДК розповів про деталі операції у Білгородській області»; розповідь російського військовополоненого про реалії передової «ЗДОХНУТЬ – нових мобілізуємо». А в білоруському сегменті YouTube у трендах був коментар білоруського опозиціонера Франака Вячорки щодо різкого погіршення самопочуття білоруського диктатора «Новий УДАР по Лукашенку. Настрої у Білорусі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-