Який ноутбук вибрати для повсякденного використання: універсальний, ультрабук чи трансформер?

Який ноутбук вибрати для повсякденного використання: універсальний, ультрабук чи трансформер?

Укрінформ

Ноутбук на кожен день має бути готовим до будь-яких пригод. Умови його експлуатації постійно змінюються, адже жоден користувач не може знаходитися в одній локації постійно. Майже всі моделі лептопів демонструють високі показники працездатності в умовах традиційного робочого місця. Якщо ж треба виконати кілька завдань на ходу, можуть виникнути деякі незручності через особливості конструкції. Саме тому для повсякденного використання потрібно обирати такий портативний комп’ютер, який легко адаптується до будь-якого середовища. На вибір доступні універсальні моделі, витончені ультрабуки та інноваційні трансформери. Щоб зрозуміти, на якому варіанті краще зупинитися, доцільно проаналізувати особливості всіх трьох різновидів.

Ультрабуки: тонкі та потужні «стиляги»

Невелика вага, тонкий корпус та іміджевий дизайн — саме такі характерні особливості роблять ультрабуки впізнаваними. Попри компактність, пристрої можуть похвалитися солідною апаратною потужністю. Вони «нашпиговані» якісними та витривалими комплектуючими, здатними забезпечити високу швидкодію та стабільну роботу. 

Ультрабуки підходять для робочих «зі дзвонів», тому що непогана камера входить у базову комплектацію. Це також чудовий інструмент для огляду документів та бізнес-планів під час ділових зустрічей. Подорожувати з невеликим та необтяжливим ноутом — суцільне задоволення. Він легко поміщається на висувному столику в потязі чи літаку. А ще його можна кілька годин поспіль тримати на колінах, не відчуваючи втоми. Щоправда, краще використовувати охолоджувальну підставку, щоб не страждало «залізо».

Для захисту ультрабуків від механічних пошкоджень існує безліч аксесуарів: тверді кейси, м’які чохли, накладки та панелі. До того ж делікатні та тендітні з вигляду корпуси зроблені з міцних та надійних матеріалів (метала, ударостійкого пластика). 

Універсальні лептопи: на всі випадки життя

Ноути середнього розміру без гнучких шарнірів, сенсорних дисплеїв та інших «наворотів» — нетлінна класика. Вони багатофункціональні та пристосовані як до осілого, так і до динамічного використання. Можна брати з собою в офіс чи коворкінг, або ж насолоджуватися комфортною роботою вдома. Діапазон настільки широкий, що важко відразу зорієнтуватися. Допоможе така «шпаргалка»:

  1. Для частих подорожей (розважальних та ділових) з головою вистачає мінімальних 13 дюймів.

  2. Якщо основною метою використання є виконання офісних завдань або фриланс — доцільно орієнтуватися на 14-15 дюймів.

  3. Повсякденна експлуатація не обходиться без ігор та творчості? 16 або 17 дюймів буде достатньо.

Величезний плюс універсальних лептопів полягає в тому, що вони представлені у всіх цінових сегментах. За скромного бюджету це найкращий вибір, адже в ультрабуків та трансформерів вартісний дизайн і для здешевлення виробники нерідко спрощують апаратну складову.

Трансформери: майбутнє вже сьогодні

Гнучкі ноутбуки чудово вписуються в життя сучасної людини. Вони підлаштовуються під власника та задовольняють його потреби будь-де і будь-коли. Саме трансформери одночасно виконують роль декількох гаджетів та забезпечують комфортні умови для роботи, споживання контенту, геймінгу, спілкування. 

Легким порухом руки моделі 2 в 1 перетворюються на великий ергономічний планшет, а 3 в 1 — ще й на мультимедійний екран для перегляду відео у високій якості. 

Можна вибрати трансформер такого типу:

  • роз’ємний — з клавіатурою, яка від’єднується;

  • слайдер — найменш поширена конфігурація, екран «насувається» на клавіатуру;

  • з дизайном 360 градусів — кришку можна «загнути» назад або зафіксувати у будь-якому зручному положенні.

Висновки

Якщо потрібен пристрій, який дуже мало важить та органічно доповнює модні образи, найкращим рішенням стане ультрабук від Asus, Lenovo чи Microsoft. Щоб не купувати окремо планшет та комп’ютер, доцільно обрати вигідну альтернативу — трансформер Dell, HP або Acer. Для тривалої експлуатації за різних обставин — класика зі збалансованим «начинням» та хорошими перспективами модернізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-