В Ірпені започаткували світову акцію «1 мільйон дерев життя»

В Ірпені започаткували світову акцію «1 мільйон дерев життя»

Укрінформ

У Всесвітній День Землі, 22 квітня 2023 року, на центральній локації - місто Ірпінь відбулася світова акція "1 мільйон дерев життя", де було посаджено близько 50 дерев на знак пам'яті загиблим захисникам України з початку повномасштабного вторгнення, зокрема жителям Ірпеня. 

Участь у цій акції взяли: перші особи держави, представники дипломатичних місій з 15 країн світу, громадські діячі, волонтери.

Дерева життя висаджувала вся Україна, навіть деокуповані міста та території бойових дій. До прямого етеру мали змогу долучитися: Павло Кириленко - голова Донецької облдержадміністрації, Максим Козицький - голова Львівської обласної державної адміністрації, у Херсоні: Сергій Козир та Максим Ткаченко - народні депутати України; у Харкові: представники Укргазвидобування. Щорічно всі вони беруть участь у висадці та об’єднують громадян, наближаючи перемогу! 

Головна ініціаторка акції Ганна Крисюк, засновниця благодійного фонду "Озеленення України" та голова об'єднання "Міжнародний штаб допомоги українцям", через телемарафон в прямому етері координувала висадку  в областях України та в 30 країнах світу, де загалом на 70 локаціях українці висадили 1 мільйон дерев.

«Ми третій рік поспіль висаджуємо дерева, як в Україні, так і у всьому світі. На нашому рахунку вже 34 мільйони дерев, з яких близько 10 мільйонів в Україні. Наша мета- відновлення екосистеми планети та об’єднання людей навколо соціальних цілей», - зазначила Ганна Крисюк.

Міський голова міста Ірпінь Олександр Маркушин зазначив, що висадка дерев відбулася на одній з найкращих локацій міста-набережній: «Під час бойових дій ця набережна була дуже пошкоджена. Ми максимально зусиллями нашої команди відновили це місце, і сьогодні ми ще й висаджуємо дерева».

Повноважний Посол Словаччини прокоментував, що він сьогодні відвідав акцію аби підтримати ідею і вже протягом трьох років висаджує дерева в рамках акції. «В Ірпені я був багато разів, і те, що сьогодні ми висаджуємо дерева тут, це символічно, так ми робимо місто більш зеленим і надаємо нове повітря для життя. 

Додатково, під час проведення висадки дерев життя, за допомогою телемосту було організовано збір коштів на закупівлю розвідувальних дронів для Збройних сил України в рамках Міжнародного проєкту "1000 дронів для України". За допомогою цього проєкту, організатори сподіваються покращити обороноздатність країни та зробити її безпеку більш стійкою. 

Завдяки  заходу вже вдалося зібрати понад 50 тис. грн. Марафон триватиме до 25.04, тому кожен може долучитися до збору на дрони для наших захисників! 

Посилання на рахунок: https://secure.wayforpay.com/donate/1000drones 

Міністр Кабінету Міністрів України  Олег Немчінов коментує: «Я маю надію, що мета, яка задекларована організаторами, нам дозволить отримати додаткові очі (ред.дрони) для всіх тих, хто дає можливість нам вже в мирному Ірпені перебувати тут і відповідно долучатися до цього заходу». Він також подякував організаторам за те, що в такий тяжкий час дбають про екологію і садять дерева.

Нагадаємо, проєкт "Озеленення України", заснований Ганною Крисюк - президенткою Business Woman Club та Сергієм Гайдайчуком - президентом CEO Club Ukraine, розпочався у 2020 році та успішно завершився висадкою понад 3 мільйонів дерев по всій території країни. За підтримки Міністерства закордонних справ України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України і Державного агентства лісових ресурсів України, а також більше ніж 50 партнерів з різних країн світу. 

У рамках глобальної еко-ініціативи під назвою "Greening of the Planet", станом на 2022 рік усього було висаджено 34 мільйони дерев у 141 країні світу. 

 Організатори та партнери акції: 

Офіс Омбудсмана України, Донецька обласна військова адміністрація, Львівська обласна військова адміністрація, Ірпінська міська рада, Управління дотримання прав людини Національної поліції України, Державне лісове агентство України, БФ “Dignitas”, НАК Нафтогаз України,  інвестиційно-технологічна компанія Octava Capital,  НАЙБІЛЬШИЙ В УКРАЇНІ РОЗСАДНИК ДЕКОРАТИВНИХ РОСЛИН ДЛЯ ЗОВНІШНЬОГО ОЗЕЛЕНЕННЯ "MEGAPLANT",  бізнес-клуб “Business Woman Club”, журнал “Business Woman”, ГО “Добро.Дій”, готеля “Україна”, ГО “МОЖУ”, ГО “Nord Haus”, громадська ініціатива Міжнародний штаб допомоги українцям, Книга світових рекордів, Forpost Fund, БФ «Небо України», Асоціація українців в Люксембурзі LUkraine, «Власть денег», EvaLab.

 Відеотрансляція:

https://www.youtube.com/live/yCR1K-2UoM0?feature=share

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-