Канал FREEДОМ: мільйонні перегляди і Володимир Зеленський у трендах російського сегменту YouTube

Канал FREEДОМ: мільйонні перегляди і Володимир Зеленський у трендах російського сегменту YouTube

Укрінформ

За місяць канал українського державного іномовлення FREEДОМ, орієнтований на російськомовних глядачів за межами України, отримав багатомільйонні перегляди серед іноземної аудиторії. Контент каналу неодноразово був у трендах  російського та білоруського сегментів YouTube.

Кількість переглядів, теми, які обирають глядачі в Росії та інших країнах, говорять про відчутний запит російськомовної аудиторії з-за кордону на правдиву інформацію про різні грані війни Росії проти України, і підтверджують, що контент каналу чітко потрапляє у свою цільову аудиторію. Сюжет FREEДОМ про те, як Володимир Зеленський розділив іфтар з воїнами-мусульманами, вже отримав понад 2 млн переглядів на YouTube, з них понад 92%* не з України. У перший день публікації російськомовний матеріал каналу українського державного іномовлення FREEДОМ потрапив до першої десятки трендів  російського YouTube. Саме в Росії сюжет про зустріч українського президента з воїнами-мусульманами вже переглянули понад 1,2 млн разів.

Також за останній місяць до трендів російського сегменту YouTube потрапило відео FREEДОМ про зустріч Президента України Володимира Зеленського з Президентом Латвії Егілсом Левітсом у Львові. Це відео вже переглянули понад 1,7 млн разів, 64,7% цих переглядів – з Росії; 7,7% - з Казахстану; загалом не з України – 96% переглядів.

Аналітика політолога Андрія Піонтковського щодо візиту китайського лідера Сі Цзіньпіня до Російської Федерації та ордера Міжнародного кримінального суду в Гаазі на арешт Володимира Путіна «Сі припустився величезної помилки з російським суспільством» була у трендах російського та білоруського сегментів YouTube.

Також у топ переглядів - матеріали про долю російських військових у війні Росії проти України, та коментарі щодо загибелі російського пропагандиста і військового злочинця Владлена Татарського. Зокрема, високою популярністю серед російських глядачів FREEДОМ користувався матеріал зі зверненням полоненого бійця ПВК «Вагнер» до росіян «"Тут пекло! Ви загинете!" – полонений "вагнерівець" закликав росіян не йти на війну».

Загалом, за останній місяць матеріали під брендом FREEДОМ на діджитал-майданчиках державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» та на майданчиках наших партнерів - українських медіагруп 1+1 media, Starlight Media, Inter Media Group отримали понад 430 млн. переглядів (6,95 млрд переглядів від початку трансляції). Понад 75% з них – не з України, а на майданчиках ДП «МПІУ» не з України - понад 86%.

*Прім. Усі дані, наведені в матеріалі, станом на 12.04.2023

ПРО FREEДОМ

FREEДОМ – канал українського державного іномовлення, орієнтований на російськомовних глядачів за межами України. FREEДОМ - ефективний інструмент руйнації російської пропаганди та джерело правдивої інформації про Україну для російськомовних глядачів за кордоном. За межами України FREEДОМ доступний через супутник, у кабельних, DTH, IPTV мережах та на отт-платформах. Також FREEДОМ можна дивитись по всьому світу на діджитал майданчиках ДП "МПІУ" та українських медіагруп-партнерів каналу - 1+1 media, Starlight Media, Inter Media Group.

Діджитал-майданчики, що транслюють FREEДОМ:

YouTube FREEДОМ Сайт FREEДОМ Агрегатор FREEДОМ Facebook TikTok Telegram

YouTube УНІАН  YouTube Гроші YouTube ТСН YouTube 1+1

YouTube ICTV YouTube ІНТЕР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-