Ведуча каналу  FREEДОМ Кароліна Король пробігла Паризький марафон, щоб підтримати Маріуполь

Ведуча каналу FREEДОМ Кароліна Король пробігла Паризький марафон, щоб підтримати Маріуполь

Укрінформ

2 квітня ведуча телеканалу українського іномовлення FREEДОМ Кароліна Король взяла участь в одному з найбільших марафонів світу Schneider Electric Marathon de Paris. Вона подолала дистанцію у 42.195 км, щоб підтримати окупований Маріуполь та нагадати всьому світу про війну Росії проти України.

Цьогоріч марафон, що стартував біля підніжжя Тріумфальної арки і пройшов найвідомішими проспектами та площами французької столиці, об’єднав понад 50 тисяч учасників з усього світу. Кожен учасник Паризького марафону самостійно обирає мету, заради якої він біжить, і може розмістити відповідну інформацію на своєму одязі. Мета ведучої каналу FREEДОМ - у неформальний спосіб нагадати світові про злочини Росії та долю українців, які перебувають в окупації. Ідею підтримки марафонцями окупованих українських міст просуває ініціатива Run as one, яку започаткувала Олена Балбек, і до якого долучилася Кароліна Король.

“Організатори Run as one закликають бігунів-марафонців вдягати на забіги спортивні манишки з назвами українських міст, які тимчасово окупувала Росія. Так кожен може нагадати світові, що захист свободи потребує дії, а люди, які чекають на можливість знову стати вільними – підтримки та розуміння, що вони не самі і світ про них не забув. На Schneider Electric Marathon de Paris я представляла Маріуполь, адже маю з ним особистий зв’язок: моя єдина похресниця Кароліна родом з цього міста (зараз вона мешкає у Києві). Участь у Паризькому марафоні – це для мене ще одна можливість у неформальний спосіб нагадати всьому світу, що війна Росії проти України триває і частина нашої територій й досі є окупованою. За українські міста я бігла не сама, були ще учасники за Маріуполь, а також за Донецьк, Бердянськ, Волноваху, інші міста", – говорить Кароліна Король, ведуча каналу FREEДОМ, який входить до складу державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України».

Вперше Паризький міжнародний марафон (Marathon International de Paris) відбувся в 1896 році на честь перших Олімпійських ігор сучасності. Тоді на старт забігу вийшов 191 учасник, усі марафонці були із синьо-білими пов'язками, що символізували прапор Греції. Марафон проводився ще кілька років і знову відродився лише 1976 року, зараз він є одним з найвідоміших у світі. Мрія взяти участь у цьому марафоні була в Кароліни Король ще до великої війни. Ведуча встигла пробігти два півмарафони, але повний марафон відтермінувало повномасштабне вторгнення. У лютому Кароліна пообіцяла собі здійснити мрію і навесні поновила тренування. Олексій Щербина, тренер, який готував її до війни, пішов на фронт, і Кароліна Король відновила підготовку під наглядом досвідченої триатлетки Ганни Ботюх.

“У перші місяці війни не було ні можливості, ні моральних сил тренуватися. Але ховаючись від обстрілів у підвалі, я подумала, що якщо у мене буде хоч якась можливість пробігти той Паризький марафон – я обов’язково нею скористаюсь. Тож, наприкінці весни 2022 відновила тренування. Для мене участь у Schneider Electric Marathon de Paris – це не про спортивні рекорди, це про наполегливість і український характер – ми не маємо дозволяти агресору красти наші міста, знецінювати наші мрії та придушувати волю до життя. Моя найбільша мрія та мета – вільна Україна і що незабаром разом з маленькою похресницею Кароліною ми зможемо поїхати до звільненого Маріуполя, як я їй і обіцяла”, - розповіла ведуча каналу FREEДОМ.

Посилання на пост Кароліни Король:

https://www.facebook.com/karolina.king.voice/posts/pfbid0tZjiWDWo2ysKeU1X2fy3CYf98nAWXJF5RXpC6udCKFJ3jVP5Ja4QHJEThL8up5mPl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-