Особливості догляду за кучерявим волоссям

Особливості догляду за кучерявим волоссям

Укрінформ

Якщо у вас є завитки, ви вже знаєте, що мати кучеряве волосся — це не просто риса зовнішності, а стиль життя. Можливо, ви не раз мріяли про гладеньке укладання без зайвих зусиль. Проте і неслухняні завитки можна приборкати та зробити свою зачіску розкішною, підібравши правильний догляд. 

Виробники зазвичай мають у своїх колекціях лінійки, розроблені для приборкання завитків. Наприклад, в асортименті бренду Alfaparf є серія Semi Di Lino Curls, у якій є шампунь, кондиціонер, відновлювальний спрей і маска. Ці засоби поєднали рослинні олії та інноваційний комплекс Climate-Proof. Вони допомагають підкреслити природну красу кучерявого волосся, структурують завитки й роблять їх шовковистими.

Крім того, є певні лайфхаки, які допомагають полегшити укладання й досягти ефекту структурованих кучерів без додаткового стайлінгу. Цікаво? Тоді ця стаття стане вам у пригоді.

Дослідіть особливості своїх кучерів

Типи кучерів дуже різноманітні: хвилі, котушки, зигзагоподібні завитки, спіралі. А такі ознаки, як візерунок завитків, стан шкіри, пористість тощо також можуть впливати на догляд.

Немає універсальної формули для вирішення проблем неслухняних чи пошкоджених кучерів, тому важливо знати особливості власного волосся. Якщо ви хочете зберегти пружність, вам може знадобитися спеціальний крем чи спрей із більшою фіксацією. Також варто знати, що кінчики довгого волосся не отримують вдосталь зволоження, тому може знадобитися незмивний кондиціонер чи олія для догляду.

Поради професіоналів

  • Мийте кучеряве волосся безсульфатними шампунями.

Хоча шампуні на основі сульфату чудово очищають волосся, вони можуть позбавити кучеряве волосся вологи, якої воно так потребує, щоб залишатися здоровим.

  • Застосовуйте регулярне зволоження на основі рослинних олій.

Для кучерявого волосся рекомендоване регулярне кондиціонування. Косметичні продукти з оліями оливи, кокоса, арганії, ши, мурумуру та маслом какао зберігають волосся м’яким і зволоженим. 

  • Уникайте термоукладання та замініть фен на дифузор.

Тривале перебування під високими температурами — найгірше, що можна зробити з кучерями, адже тепло змінює протеїни, які фіксують волосся в завитки, таким чином пошкоджуючи його. Чудовим варіантом для термічного укладання є використання дифузора, який кріпиться до фена та забезпечує рівномірне розподілення тепла.

  • Акуратно розплутуйте волосся.

Занадто грубі дії під час розчісування можуть призвести до ламкості та появи посічених кінчиків. Щоб уникнути цього, завжди використовуйте кондиціонер, а також спеціальний засіб для полегшення розчісування. Розплутуючи кучері, завжди починайте знизу та просувайтеся вгору плавними рухами.

Догляд за волоссям, особливо за завитками, є індивідуальним. Але, озброївшись правильною інформацією і професійними продуктами для догляду, ви точно будете на правильному шляху до омріяного вигляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-