Чому важливо захищати шкіру від сонця

Чому важливо захищати шкіру від сонця

Укрінформ

Наше тіло створене для ефективного використання сонця. Його світло допомагає підтримувати режим сну, щоб ми могли якісно відновити енергетичні запаси, а також сприяє утворенню вітаміну D, який необхідний для нормального функціонування організму. Утім, як відомо, сонячне світло також може завдавати шкоди.

Надмірна дія ультрафіолету порушує тонкі процеси, які впливають на відновлення та зовнішній вигляд шкіри. Вона стає менш еластичною, з’являються зморшки й пігментація. Сонцезахисний крем завжди має бути серед ваших засобів для догляду, особливо тоді, коли промені найінтенсивніші. Зараз виробники б’юті-індустрії пропонують багато варіантів для захисту від сонця. І навіть тональні основи можуть містити захисні фільтри. Якщо у вас світла шкіра, варто обрати універсальний продукт для обличчя та тіла з максимальним рівнем захисту. Наприклад, ізраїльський бренд Holy Land Cosmetics виготовляє крем Sunbrella із SPF 50+, що живить шкіру та дарує їх бронзовий тон. Він містить хімічний фільтр широкого спектру дії з механічними світловідбивальними частинками.

Як ультрафіолет впливає на шкіру?

Сонячне світло потрапляє на Землю у вигляді видимих ​​і невидимих ​​променів або хвиль. Довгі хвилі нешкідливі для людини, а короткі, такі як УФ-промені, можуть спричинити серйозні проблеми. Найдовші із цих УФ-променів називаються UVA, а коротші — UVB. Вони можуть спричиняти появу сонячних опіків. Важливо знати, що UVB-промені є найінтенсивнішими з 10:00 до 16:00, тоді як UVA є активними протягом усього дня та непомітно завдають пошкоджень.

Звісно, у разі пошкоджень умикаються механізми відновлення шкіри. Її зовнішній шар постійно усуває змертвілі клітини, щоб замінити їх новими. Можливо, ви помітили цей тип відновлення, якщо коли-небудь мали сильний сонячний опік. Шкіра може лущитися, але зазвичай вона повертається до нормального стану за тиждень-два. З віком шкірі стає важче відновлюватися, унаслідок чого на ній може з’явитися більше зморщок.

Три причини захищати шкіру засобами із SPF

  • Для запобігання сонячним опікам. Вони не лише можуть бути болісними, але й завдають шкоди здоров’ю в довгостроковій перспективі. Щоденне нанесення SPF зменшить ризик пошкодження та раку шкіри.

  • Щоб уповільнити ознаки старіння. Вихід на вулицю без сонцезахисного крему сприяє руйнуванню колагену, а це означає, що шкіра втрачає еластичність і гладкість.

  • Уникнути надмірної пігментації. Вплив УФ-променів може спричинити сонячні плями та появу пігментації, що сприяє фотостарінню.

Що таке фотостаріння?

Фотостаріння — це передчасне старіння шкіри внаслідок постійного впливу променів UVA та UVB. Фотопошкодження може бути спричинене не тільки сонцем, а й засмаганням у солярії. Надмірна дія ультрафіолету пришвидшує появу ознак старіння, а також може стимулювати зміну ДНК у клітинах, що збільшує ризик розвитку раку шкіри. Якщо захищатися від дії сонячних променів, фотостаріння можна значно зменшити й уникнути небезпеки для свого організму.

Шкіру важливо захищати від сонця, і в цьому немає сумнівів. Навіть якщо у вас смаглявий тип, то це не значить, що можна необмежено засмагати й бути захищеними від фотостаріння. Найкраще дбати про свою шкіру з раннього віку, щоб потім довше насолоджуватися її молодим виглядом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-