Індекси цін на деревину доступні на Українській енергетичні біржі

Індекси цін на деревину доступні на Українській енергетичні біржі

Укрінформ

З липня 2021 року у зв’язку зі змінами в нормативно-правових актах, необроблену деревину державні лісові господарства мають реалізовувати виключно на товарних біржах. ТОВ «Українська енергетична біржа» першою отримала відповідну ліцензію.

Крім успішної організації та проведення самих торгів, біржа створює додаткові сервіси для учасників ринку.

Одним з таких кроків став запуск індексів середньозважених цін на необроблену деревину, що сьогодні є світовою практикою.

Цінові індекси розміщені на сайті біржі у відкритому доступі. Це дає можливість учасникам ринку, контролюючим органам, громадськості та представникам ЗМІ швидко отримувати, аналізувати та використовувати за своєю потребою необхідні показники за конкретний проміжок часу.

«Ми постійно працюємо над тим, щоб товарні ринки ставали системними та зрозумілими. Учасники ринків, в т.ч. ринку деревини, повинні мати можливість та інструменти для планування своєї діяльності та побудови відповідної стратегії. Запровадження цінових індексів, на будь-якому товарному ринку, дозволяє побачити та проаналізувати тенденції ціноутворення, розрахувати свої ділові можливості, максимально вигідно реалізувати чи придбати сировину, адже індекс середньозважених цін є показником, що висвітлює стан ринку на конкретний час», - зазначив заступник генерального директора ТОВ «УЕБ» Костянтин Шевчук.

Також на сайті Української енергетичної біржі доступним є модуль аналітики за напрямком «Необроблена деревина», де можна дослідити основні показники функціонування ринку, починаючи з березня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-