В Рівному цивільних навчать основам радіаційного та хімічного захисту

В Рівному цивільних навчать основам радіаційного та хімічного захисту

Укрінформ

 “Центр готовності цивільних” від Благодійного фонду Сергія Притули розпочав навчання мешканців у місті Рівне основам військової та безпекової підготовки. Такі Центри готовності цивільних працюють вже в 18 областях та містах України, і їх кількість постійно збільшується.

Українці хочуть бути готовими за необхідності стати до лав збройних сил країни або бути спроможними приєднатись до руху опору і робити свій внесок у перемогу. Але людям бракує інформації та практичних навичок. Центри готовності цивільних по всій країні відповідають на такий запит. Навчання проводять експерти з різних актуальних тем, серед яких “Стрілецька справа”, “Основи мінно-вибухової безпеки”, “Основи інформаційної та кібер-безпеки”, “Тактична медицина” (для військових), “Невідкладна домедична підготовка” (для цивільних), “Способи орієнтування на місцевості”, “Гранатометна справа” та інші.

Кожен регіон має свою специфіку та свої актуальні теми. Так в Рівному, яке знаходиться між двома атомними електростанціями - Рівненською та Хмельницькою, а також має великий об’єкт хімічної промисловості, існує підвищена ядерна та хімічна загроза. Тож 17 лютого о 14.00 відбудеться навчання по темі «Радіаційний та хімічний захист та правила поводження з підозрілими предметами».

Експерти Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської обласної ДСНС ознайомлять учасників тренінгу із базовою теорією радіаційного впливу на людину, навчать користуватися дозиметрами для радіаційного контролю. Також учасники тренінгу дізнаються про  небезпечні хімічні речовини та захист від них, засоби захисту органів дихання та шкіри, види підозрілих предметів та поводження з ними.

Участь у тренінгу - за вільний донат на придбання безпілотного літального комплексу SHARK  для ЗСУ.  Таким чином цивільні отримують необхідні знання, а українське військо - безпілотники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-