MacBook Pro з новими та старими чіпами: порівняльні характеристики

MacBook Pro з новими та старими чіпами: порівняльні характеристики

Укрінформ

Кілька днів тому виробники Apple представили новинку на ринку. З'явилися оновлені 14-дюймові та 16-дюймові MacBook Pro, але з новими чіпами M2 Pro та M2 Max, що значно підвищує якість пристрою. У порівнянні з попередніми моделями є велика кількість змін та переважних характеристик.

Нові моделі мали вийти восени 2022 року, але анонс затримався. Незабаром новинки можна буде знайти на сайті mrfix.ua для оформлення замовлення та доставки. Затримки з випуском, найімовірніше, пов'язані з новорічними святами, бо не кожен фанат техніки, хай навіть Apple, хоче купувати новинки у цей час.

Відмінні характеристики

Серед основних моментів слід виділити кілька ключових факторів:

  • нові чіпи на 10 чи 12 ядер, замінюючи 8 чи 10 ядер;
  • графічний чіп покращено до 38 ядер, а раніше було 32;
  • оперативної пам'яті до 96 Гб;
  • HDMI 2.1;
  • Bluetooth 5.3;
  • Wi-Fi 6E;
  • функціонал підключення зовнішніх дисплеїв;
  • версія на 16 дюймів забезпечить 22 години автономної роботи;
  • зарядний кабель у комплекті.

Оновлені чіпи M2 Pro та M2 Max забезпечують виконання всіх завдань. Підвищується потужність на 20-30%, графіка обробляється краще та швидше, приріст продуктивності особливо відчувається у «важких» програмах. Нейронний двигун забезпечив підвищення швидкості роботи на 40%.

При розгляді M2 Max виробник обіцяє саме такі характеристики. Примітно, що новинка може підтримувати обсяг ОЗУ в MacBook до 96 Гб. Процесори H.264, HEVC, ProRes та ProRes RAW доповнюються прискоренням, що є аналогом з попередніми версіями. Але два механізми кодування виключені у новій версії, хоча у попередньому варіанті M1 Max вони були.

Автономна робота

Вперше виробник випускає ноутбук 16 дюймів із автономною роботою до 22 годин. За кілька років планується випускати пристрої з роботою до 25 годин. Монтаж та клопітка робота з спеціальним програмним забезпеченням знижують заряд і на це потрібно розраховувати.

Зовнішній вигляд та порти

Ключове оновлення полягає у наявності HDMI 2.1. Також виробник поступово впроваджує технологію Bluetooth 5.3 у свої оновлені продукти. Швидше за все, порт SDXC приберегли для наступних поколінь, а решта виконання залишилися такими, як раніше.

Якщо говорити про зовнішній вигляд, то особливих змін не помітити. Накладки, чохли та інші аксесуари від попереднього покоління ідеально підійдуть. Залишається лише проаналізувати детальні показники і зробити остаточний вибір на користь конкретного рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-