Як економно та ефективно обігріти будинок?

Як економно та ефективно обігріти будинок?

Укрінформ

Будь-яке приміщення вимагає підтримання оптимальної температури навколишнього середовища цілий рік. Влітку будинки та квартири охолоджуються за допомогою кондиціонерів. Взимку тепло та гарячу воду забезпечують водонагрівачі, бойлери, електро- та газові котли. У холодну пору року особливо збільшуються фінансові витрати на опалення житла. Для економного та ефективного обігріву будинку використовуйте тепловий насос.

Переваги теплових насосів

  • Висока ефективність. Теплові насоси вдвічі ефективніші за газові котли та в чотири – за електрокотли.

  • Економність. Теплові насоси поєднують у собі функції кондиціонера та водонагрівача.

  • Тривалий термін експлуатації – у середньому 25 років.

  • Безпечність. Теплові насоси екологічно безпечні та не виділяють шкідливих речовин. В обладнанні немає ризику самозаймання, як у газових котлів.

Конструкція теплових насосів

Розрізняють два види конструкції цих теплових нагрівачів:

  • Спліт-система

  • Моноблок

Спліт-система складається із двох блоків, які з’єднані між собою мідними трубами. Один блок кріпиться зовні, інший – всередині будівлі. У внутрішньому блоці знаходиться теплообмінник.

Моноблок кріпиться зовні будівлі. Тому є ризик того, що теплообмінник замерзне та лусне під тиском води. Однак монтаж моноблока простіше та не потребує участі спеціалістів.

Рекомендації щодо вибору теплового насоса

При виборі теплового насоса враховуйте декілька важливих факторів:

  • Для житлового приміщення обирайте тепловий насос із спліт-системою. На відміну від моноблока, спліт-система працює без шуму та не створює незручностей мешканцям будинку.

  • Чим краще утеплене приміщення зовні, тим менше воно потребує обігріву. Враховуйте також площу опалювального приміщення.

  • Враховуйте електропостачання будівлі. Існують теплові насоси на одну фазу 200 вольтів та на три фази 450 вольтів.

  • Радіатори мають витримувати температуру нагрівання теплового насоса. Враховуйте максимальну температуру, до якої пристрій може нагріватися.

Обирайте теплові насоси надійних виробників. Завдяки технології DC Full Inverter теплові насоси Aquaviva регулюють потужність від 40 до 100%, тому нагрівають воду до +55°C при морозі -25°C. Теплові насоси Aquaviva виробляють вчетверо більше теплової енергії від використаної електрики. Пристрої мають спліт-систему та працюють на кшталт “повітря-вода”. За допомогою Wi-fi ви можете регулювати температуру, змінювати режими роботи, вмикати та вимикати пристрій.

Використовуйте тепловий насос Aquaviva цілий рік як джерело тепла та кондиціонер. Завдяки високій ефективності роботи за низьких енерговитрат цей тепловий нагрівач окупається вже в перші 3–5 років. З тепловими насосами Aquaviva ви отримуєте найефективнішу систему опалення з усіх, що існують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-