Які книги купували українці в 2022 році. Інфографіка

Які книги купували українці в 2022 році. Інфографіка

Укрінформ

У 2022 році українці купували найбільше сучасну світову прозу – 25 назв, на другому місці - книги, пов’язані з психологією, мотивацією та саморозвитком (20 назв), на третьому - література для дітей і підлітків (18 назв).

На четвертому місці - документалістика, публіцистика та хроніки (12 назв).

На п’ятому – сучасна українська проза (11 назв).

Книги з категорії «біографії, мемуари», «детективи, трилери» та «навчальна література, наукпоп» купували цього року на одному рівні (по 9 назв).

Цікавилися українці книгами з історії (6 назв) та «військової справи» (5 назв). Купували українську класику (3 назви), фантастику (3 назви), поезію (2 назви) та, навіть езотерику (1 назва).

Найбільшою кількістю проданих примірників може пишатися видавництво «BookChef» – їхню серію «Кров і попіл» (Дженніфер Л. Арментраут) було розкуплено накладом  15 000 тисяч примірників. Друга за продажами – книга цього ж видавництва «1984» Джорджа Орвелла (14 000 примірників).

На третій сходинці у цьому році - книга ВСЛ «Мистецтво війни» (Сунь-Цзи) – 13 573 примірників.

На четвертій – «Матера вам не наймичка, або Чому діти - це прекрасно» (Катя Бльостка), видавництва «Віхола» – 13 000 тисяч примірників (Ця авторка впевнено тримається серед п’ятірки лідерів другий рік поспіль, минулого року вона її очолювала).

П’ята позиція (за оприлюдненими цифрами проданих накладів) у ВСЛ з книгою «Різдвозавр та список Нечемнюхів» Тома Флетчера (13 053 примірників).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-