Вінниччина на постійній основі співпрацює з майже 20 міжнародними організаціями – Борзов

Вінниччина на постійній основі співпрацює з майже 20 міжнародними організаціями – Борзов

Укрінформ

Вінниччина налагодила співпрацю на постійній основі з майже 20 міжнародними організаціями, які надають підтримку Україні.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«Наразі нам вдалось налагодили співпрацю на постійній основі майже з 20 міжнародними організаціями. Більшість з них має регіональні офіси у Вінниці, зокрема: Всесвітня продовольча програма ООН (WFP), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR), Управління ООН з координації гуманітарних справ (UN OCHA), Міжнародна організація з міграції (ІОМ), Міжнародний комітет Червоного Хреста, Французька Міжнародна гуманітарна організація ACTED, Medair, Лікарі без кордонів (MSF), Міжнародний медичний корпус,  Міжнародний комітет порятунку (IRC) та інші. Періодично Вінницька область отримує допомогу від 342 інших організацій», - сказав Борзов.

За його словами, у час, коли ворог нищить критичну інфраструктуру, міжнародні фонди підтримують область генераторами, твердопаливними котлами та здійснюють поточні ремонти із заміни вікон, утеплення фасадів тощо. Вінниччина постійно отримує продуктову, непродовольчу гуманітарну допомогу, психологічну та юридичну допомогу, функціонування мобільних медичних бригад у віддалених місцевостях. Суттєву підтримку надали регіони-партнери з Польщі, Чехії та Румунії, зокрема доставивши автомобілі швидкої допомоги з обладнанням та ліками.

За напрямом отриманої кеш-підтримки, Вінниччина є однією із лідерів, адже гуманітарними організаціями надано фінансової допомоги на суму понад 57 млн дол.

Читайте також: Вінниччина за час війни перетворилась на гуманітарний хаб – начальник ОВА

З перших днів війни наша область отримує допомогу від численних волонтерських організацій, як вітчизняних, так і іноземних. Зокрема, тривала співпраця склалась із громадською організацією «Шотландія - Україна», в рамках якої передано мультифункціональні медичні ліжка, бейбі-бокси для новонароджених у сім’ях вимушених переселенців, дитячий одяг та харчування, медичне обладнання і медичні засоби, а  також термобілизну, спеціальне харчування та оптику для військових. Також організація «LuneburgAidProjectUkrainee.V» активно співпрацює з медичними закладами області, надаючи допомогу медикаментами, обладнанням та генераторами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-