Українські учні матимуть можливість навчатися за допомогою віртуальної та доповненої реальності

Українські учні матимуть можливість навчатися за допомогою віртуальної та доповненої реальності

Укрінформ

Пілотний проєкт застосування технологій віртуальної (VR) та доповненої (AR) реальності  для навчання учнів успішно стартував на базі освітнього хабу Тернопільщини.

Упродовж грудня учні 7-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Тернополя відвідували з учителями освітній хаб та проводили лабораторні роботи за допомогою шоломів віртуальної реальності та спеціального програмного забезпечення, яке дає можливість «оживляти» підручник.  

Під час занять учні занурювались у віртуальний світ планет сонячної системи, виконували експерименти щодо законів Ньютона та багато інших корисних дослідів згідно з навчальною програмою предмету фізика.

«За результатами уроку наші учні отримали нове уявлення щодо тем, які вони вивчали до цього лише за підручниками, що сприяє значно ліпшому засвоєнню навчального матеріалу. Технічне застосування гаджетів та програми для відтворення навчальних матеріалів у такому форматі не викликало надмірної складності ані для дітей, ані для вчителів», – говорить вчитель фізики ЗСШ № 28 Ольга Слободюк.

Як учням, так і вчителям сподобався такий формат, що надає реальне уявлення про предмети, матерії, явища, закони тощо.

«Ми раді, що експеримент щодо застосування новітніх технологій у навчальному процесі вперше в Україні відбувся саме у нас, на Тернопільщині», – зазначила директорка Департаменту освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації Ольга Хома.

Нині на спеціальній платформі наявні 200 інтерактивних тривимірних лабораторних та практичних робіт з фізики згідно з програмою Міністерства освіти і науки України. Процес додавання нових матеріалів до програми триває, щоб покрити всі предмети та теми, які вивчаються у школі. 

«Такий експеримент буде надалі продовжуватись у 2023 році на базі освітніх хабів Львівщини, Хмельниччини та інших регіонів України»,  зазначила координаторка Мережі Українських Освітніх Хабів, Виконавчий директор Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав.

Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти, Асоціація інноваційної та цифрової освіти спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та провідними українськими дистанційними школами запустили нову освітню ініціативу «Навички для успішного життя».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-