Вибір ноутбука в онлайн-магазині: на що звернути увагу

Вибір ноутбука в онлайн-магазині: на що звернути увагу

Укрінформ

Обрати ноутбук у звичайному магазині електроніки дуже легко. В інтернеті покупці позбавлені можливості «тест-драйву» нової техніки, тому доводиться ретельніше підходити до аналізу технічних характеристик. 

Щоб обнова не виявилася «котом в мішку», доцільно робити замовлення на сайті з якісними фотографіями. Онлайн-магазин Moyo пропонує увазі покупців чіткі знімки з різних ракурсів. Ноутбуки показано у відкритому та закритому вигляді, з активним та вимкненим дисплеєм. Для безкоштовних миттєвих консультацій працює онлайн-чат. Оператори відповідають так швидко, що створюється ілюзія живого спілкування, майже як офлайн. Є фільтри, які істотно спрощують вибір за специфікаціями. 

Діагональ дисплея та тип корпусу

Серед ноутбуків є мініатюрні, середні та великі. Кожен різновид — для різних категорій користувачів. 

  1. Маленькі ультрабуки та трансформери на 12-13 дюймів найкраще підходять для людей, які не звикли сидіти на місці.

  2. Середні девайси на 13-15 дюймів у класичному форматі — для всього й одразу. Ними зручно користуватися вдома і на ходу. 

  3. Універсальні лептопи з екраном від 16 дюймів, як ноутбук Acer Nitro 5 17” чи ASUS TUF Gaming F17, — замість стаціонарного ПК. 

Роздільність та частота оновлення

Що вища максимальна роздільна здатність дисплея, то кращі перспективи взаємодії з контентом. 4К ноутбуки — поза конкуренцією. Вони підтримують технологію апскейлінгу, тому коректно відтворюють мультимедіа в інших популярних форматах. Проте, найбільш збалансованими з огляду на ціну та якість вважаються Full HD лаптопи, також уваги заслуговують широкоформатні екрани — наприклад, WQHD та WQXGA. 

Серія процесора

Для легких і невибагливих задач, як от пошук інформації в інтернеті, можна взяти навіть ноут з Інтелівським Пентіумом, проте перспектив у нього небагато. Краще — хоча б Core i3 або Ryzen 3. Ці процесори можна розганяти, до того ж навіть з базовою тактовою частотою вони демонструють досить непоганий рівень продуктивності. А ще — не перегріваються, якщо коректно працює система охолодження, та оптимізовано навантажують батарею. 

Core i5, Ryzen 5 та новіші серії чипів можна розглядати для ігор, створення тривимірних моделей, програмування та інших «тяжких» процесів.

Запас оперативної пам’яті

Оперативка швидко забивається по вінця, якщо її об’єм не відповідає класу або призначенню комп’ютера.

  • Девайс початкового рівня «літатиме» навіть з 4 ГБ оперативної пам’яті, адже найважче, що йому доводиться робити, — це запускати офісні програми, плеєр або браузер.

  • Багатопрофільний домашній або робочий ноутбук потребує хоча б 8 ГБ пам’яті з довільним доступом.

  • Геймерські рішення здебільшого оснащують двома «планками» сумарно на 16 або 32 ГБ, щоб вистачало для вимогливих ААА ігор. 

Різновид накопичувача

Бюджетніший варіант — з HDD. Класичний вінчестер в перерахунку на грн за 1 Гб пам’яті обходиться дешевше. Щоправда, він не позбавлений недоліків: шумить, повільніше опрацьовує дані, чутливий до механічних впливів. SSD виграє за багатьма показниками відразу, він сприяє підвищенню продуктивності ноутбука оскільки максимально швидко зчитує та записує інформацію. 

Тип відеокарти 

За ноутбук, оснащений вбудованим графічним процесором, доведеться заплатити менше. Висока ймовірність того, що він потішить високою автономністю, оскільки відеокарті такого типу треба мало енергоресурсів, а ще — вона майже безшумна. 

Дискретна плата здорожчує пристрій, але переплата — виправдана на 100%. Завдяки її можливостям ноутбук отримує додатковий ресурс для запуску програм та ігор з вимогливою графікою на максимальних налаштуваннях. 

Дизайн можна обрати мінімалістичний, якщо не хочеться, щоб він відвертав від роботи, і був з незвичайними деталями — для досягнення максимального ефекту занурення в іграх та творчості. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-