Сергій Борзов: Працюємо, щоб якнайшвидше відновити опалення у Ладижині

Сергій Борзов: Працюємо, щоб якнайшвидше відновити опалення у Ладижині

Укрінформ

Вінницька обласна влада працює, щоб якнайшвидше ліквідувати надзвичайну ситуацію воєнного характеру і вивчає технічні можливості відновлення опалення у Ладижині.

Про це у Фейсбуці повідомляє Вінницька ОВА, передає Укрінформ.

У м. Ладижин на Вінниччині, де без опалення залишилося 18 тисяч мешканців, за дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, розпочав роботу обласний штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Рішення про оголошення у Ладижині надзвичайної ситуації воєнного характеру було прийнято 28 листопада, під час засідання Вінницької обласної комісії ТЕБ і НС.

Тепло в місті повністю зникло після останнього обстрілу рашистами 23 листопада, коли кілька ракет влучили у Ладижинську ТЕС. Пошкоджено частину технологічного обладнання, як наслідок - припинено роботу енергоблоків та надання послуг з централізованого теплопостачання населенню Ладижина, медичним та освітнім закладам міста.

За цих умов, єдина можливість обігріти заклади інфраструктури і квартири мешканців багатоповерхівок - використання електроприладів, але вони не працюють під час масових знеструмлень.

«Сьогодні ми працюємо тут, щоб вивчити технічні можливості якнайшвидшого відновлення опалення у Ладижині. – коментує на місці Сергій Борзов, – До роботи залучені інженери «Вінницяобленерго» та «Вінницяоблтеплоенерго». Слово за фахівцями, але ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб налагодити постачання тепла. Тієї електроенергії, яка є в умовах нестабільності енергетичної системи, не вистачає. Територіальні громади, що знаходяться південніше Ладижинської, не отримують її в необхідному обсязі. Усе взаємопов’язано, тож коли ми відновимо опалення, тоді у нас вивільниться електрика, яку можна передати на інші громади».

На даний момент у надзвичайному штабі працюють фахівці обласної військової адміністрації та обласної Ради. Також тут постійно задіяна інженерно-технічна група.

Очільник Вінниччини зазначив, що наразі труднощів з фінансуванням немає, але наявні труднощі з терміном виготовлення деяких спеціальних агрегатів : «Над цим уже працюють фахівці. Ще деякий час піде на монтаж і запуск обладнання»,- додає керівник регіону.

У свою чергу, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий охарактеризував ситуацію в місті Ладижині як досить складну.

«Інвентаризуються можливості для встановлення додаткових Пунктів Незламності. Бізнес, громадськість теж долучаться, аби забезпечити їх обладнанням для обігріву громадян поки ведеться активна робота з відновлення теплопостачання»,- зазначив він.

До відновлення роботи енергосистеми, в громаді також облаштують додаткові пункти обігріву ДСНС. Проте вже зараз у Ладижині 24/7 працюють Пункти Незламності на базі шкіл з твердопаливними котлами.

Читайте також: У Ладижині без тепла залишились понад 17,5 тисяч людей - ОВА

Окремо керівництвом області було піднято питання щодо місцевої лікарні. Наразі опорним медзакладом визначено Гайсинську ЦРЛ, тож усі мешканці Ладижинської тергромади будуть обслуговуватись там і отримають стовідсоткове забезпечення медичними послугами.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-