Вінницькі аграрії закладають  основу майбутнього врожаю -2023, – Сергій Борзов

Вінницькі аграрії закладають основу майбутнього врожаю -2023, – Сергій Борзов

Укрінформ

Вінницькі аграрії пропри труднощі, пов'язані з воєнним станом, успішно закладають основу під майбутній урожай 2023 року.

ПРО це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«Незважаючи на труднощі, аграрії закладають основу до врожаю 2023 року. Заплановано понад 300 тис. га озимих зернових. Зокрема, аграрії вже посіяли озимі зернові на площі 257,3 тис. га (84,7 % до прогнозу)», - сказав Борзов.

За його словами, загалом поточний рік, зокрема, мезон збору урожаю видався надзвичайно складним для вінницьких аграріїв. Перш за все, це зумовлено проведенням сільськогосподарських робіт в період воєнного часу. Це викликало відсутність обігових коштів через недостатню вартість товарно-матеріальних цінностей під час посіву, догляду та збирання сільськогосподарських культур (палива, мінеральних добрив, засобів захисту рослин) через порушення ланцюга збуту продукції.

Погода теж не завжди сприяла: сухий сезон під час росту та сезон дощів під час збору врожаю. Але попри все, наші аграрії успішно тримали і тримають свій фронт.

На початок листопада зібрали зернові та зернобобові культури на площі 558,8 тис. га (69,5 %), намолочено 2443,0 тис. тонн зерна при середній урожайності 43,7 ц/га. Наприклад, соняшник зібрали на площі 315,2 тис. га (96,1 %), намолочено – 710,9 тис.тонн при середній урожайності – 22,6 ц/га.

На сьогодні, стан росту та розвитку рослин є нормальним.

Загалом, середня врожайність цьогоріч трохи нижча, ніж минулого року, але вище 450 т/га за останні 5 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-