В Україні започатковано програму співпраці американських та українських школярів «Діти для дітей»

В Україні започатковано програму співпраці американських та українських школярів «Діти для дітей»

Укрінформ

У рамках співпраці американські діти високопоставлених співробітників Microsoft допомагають українським одноліткам продовжувати навчання новим ІТ-технологіям попри воєнні дії.

Про це повідомляє президент Міжнародного благодійного фонду "Твоя Доброта" Іван Степурін. «Діти в Сполучених Штатах після перегляду новин про війну в Україні захотіли допомогти дітям в Україні продовжувати навчання та втілювати свої мрії. Вони ініціювали програму «Діти для дітей»», - розповів керівник проєкту в Україні Сергій Вакарін.

Першим проєктом програми став двотижневий табір з програмування та STEM-освіти (S – science, T – technology, E – engineering, M – mathematics – природничі науки, технології, інженерія та математика), в якому взяли участь 36 українських дітей. Волонтери провели заняття з веб-дизайну, дизайну ігор, математики та англійської мови. Це стало можливим завдяки фінансуванню Ротарі-клубу Issaquah (Сіетл) та місцевої громади в Сполучених Штатах витрат, пов’язаних з супроводом курсів, комп’ютерами, підключенням до Інтернету, підручниками, перекладом, харчуванням, наданням безпечного місця в умовах війни.

«Ми дякуємо американським волонтерам від шкіл міста Сіетла, а також старшому операційному директору Microsoft Хлої Зенг за важливу ініціативу та підтримку», - підкреслив Сергій Вакарін. Відомо, що курси проходять у столичних школах №53 та №101 за підтримки фонду "Твоя доброта", ГО UkraineIS та Управління освіти Шевченківського району м. Києва.

«Американські діти-волонтери висловили готовність і далі ділитися знаннями та підтримувати українських дітей, щоб вони могли навчатися, відчули турботу та могли відволіктися від війни», - зазначив Іван Степурін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-