На Вінниччині розглядають створення транскордонного еко-індустріального парку - ОВА

На Вінниччині розглядають створення транскордонного еко-індустріального парку - ОВА

Укрінформ

На Вінниччині розглядається створення транскордонного еко-індустріального парку, який би став майданчиком для розвитку переробної галузі.

Про це Укрінформу повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

«Аграрії на початку військових дій зіткнулися в проблемою реалізації своєї продукції. Ринок зерна та технічних культур практично не працював. Все більше аграріїв задумуються над переробкою сільськогосподарської продукції. Влада в цьому випадку має сприяти формуванню майданчиків для обміну досвідом, поширенню інформації про перспективні напрямки розвитку переробної галузі, створенню умов для роботи інвесторів. Зокрема, нещодавно за сприяння обласної військової адміністрації відбулась зустріч аграріїв з ініціаторами створення транскордонного еко-індустріального парку в Ямпільській громаді», - сказав Борзов.

За його словами, у ході зустрічі обговорювалимь цікаві пропозиції щодо залучення інвестицій та створення спільних підприємств по переробці сорго та кукурудзи, виготовлення гранульованих кормів з багаторічних трав.

Читайте також: Заклади освіти та охорони здоров'я Вінниччини до опалювального сезону підготовлені – Сергій Борзов

Разом із тим, завдяки діям всіх органів влади було переорієнтовано ланцюги реалізації сільськогосподарської продукції через країни Євросоюзу, а також в рамках чорноморської зернової ініціативи. За даними Держмитслужби України, експорт зернових та зернобобових в Україні з початку маркетингового року становить понад 12,2 млн. тонн, що 33 % менше ніж за аналогічний період минулого маркетингового року, але об’єми реалізації за жовтень менші за відповідний період минулого року лише на 9%.

Тобто темпи реалізації сільськогосподарської продукції збільшуються.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-