Сергій Борзов: Вінниччина прихистила понад 1800 переселенців з маломобільних груп населення

Сергій Борзов: Вінниччина прихистила понад 1800 переселенців з маломобільних груп населення

Укрінформ

Вінниччина з початку війни прихистила 1843 переселенців з маломобільних груп населення.

Про це Укрінформу повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«У зв’язку із веденням активних бойових дій на території нашої країни, наявні реальні загрози життю та здоров’ю осіб з інвалідністю та осіб похилого віку змушені були шукати прихисток в закладах системи соціального захисту населення області. Загальна кількість клієнтів будинків-інтернатів (геріатричні, психоневрологічні, дитячі) - 1 843 осіб (з них транзитом 391 особа)», - сказав Борзов.

Зокрема, йдеться про людей з Донецької (207 особи), Луганської (14 осіб) Дніпропетровської (18 осіб) Київської (7 осіб) Харківської (63 осіб) Миколаївської (3 особи) Херсонської (1 особа) областей.

Для маломобільних груп населення на Вінниччині налагоджена робота обласних, оздоровчих санаторіїв та територіальних центрів, а також стаціонарні відділення територіальних центрів соціального обслуговування, заклади охорони здоров’я.

Читайте також: Сергій Борзов: Вінниччина за експортом товарів займає четверте місце серед регіонів України

Посадовець зазначив, що починаючи з 24 лютого у Вінницькій області транзитом було розміщено понад 500 тис осіб.. В територіальних громадах було організовано пункти зустрічі переміщених осіб, визначено координаторів, відповідальних за поселення у кожній громаді - вони на зв'язку 24/7.

За статистикою, статус внутрішньо переміщеної особи отримали 182 987 осіб. В 134 колективних центрах розміщено 4 377 особи. У приватному секторі проживає 178 610 осіб.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-