В Україні відбувся Міжнародний форум сталого розвитку

В Україні відбувся Міжнародний форум сталого розвитку

Укрінформ

6 жовтня 2022 року в Києві відбувся другий International Sustainability Forum. У рамках форуму були презентовані рішення переходу до зеленої економіки в умовах глобальних викликів.

Відкрив захід Олександр Ярема, державний секретар Кабінету Міністрів України, та підкреслив:

Україна щодня бореться не лише за свої території, а й демонструє світу перехід на шлях до сталого розвитку. Те, що сьогодні, в умовах війни, зібралися тут представники різних галузей та сфер діяльності й думають про те, як лишити ресурсний потенціал наступному поколінню завтра, це вже крок до перемоги та на цьому полі. Зі свого боку, як державна влада, ми працюємо над політиками, в основі яких закладаються принципи сталості.

Форум об’єднав представників бізнесу та муніципалітетів, міжнародних інвесторів та донорів, громадських діячів, державних регуляторів та змінотворців, які разом зі спікерами працювали над створенням стійкої бізнес-екосистеми відновлення та розвитку економіки на принципах сталості.

Голова ASDE Аліна Соколенко зазначила, що це другий Міжнародний форум сталого розвитку в Україні визначила його головну мету:

«Цьогоріч це не просто майданчик обміну досвідом. Ми зібралися задля спільної мети — відновлення економіки країни, а результат — План економічного відновлення на принципах сталості. Це ключові рекомендації та напрацювання всіх стейкхолдерів процесу: держави, бізнесу, неурядових організацій, інвесторів, інших учасників», — підкреслила пані Соколенко.

Серед спікерів форуму були представники КМУ, Мінекології, НБУ, UNDP, UNIDO, IFC, EBRD, FMO, NEFCO, GIZ, the Covenant of Mayors, міжнародних інвесторів та донорів, а також представники приватних та державних компаній. 

Завдяки яким учасники форуму, отримали інформацію щодо умов ведення бізнесу під час війни та можливості залучення фінансування своїх проєктів. Задля того, щоб у викликах сьогодення знайти можливості розвитку та відновлення економіки на принципах сталості. 

Генеральними партнерами Форуму стали Ukrsibbank BNP Paribas Group, Організація Об'єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО).

Лоран Дюпуш (Laurent Dupuch), Головний виконавчий директор та Регіональний менеджер BNP Paribas в Україні, Голова Правління UKRSIBBANK BNP Paribas Group додав:

“Як учасник міжнародної фінансової групи BNP Paribas – лідера сталого фінансування у Європі ми бачимо, як позитивний банкінг сприяє сталому розвитку економіки, знижуючи вплив на довкілля, і водночас забезпечує дотримання глобальних цінностей суспільства та високих стандартів корпоративного управління. Саме тому UKRSIBBANK постійно розвиває та підтримує низку проєктів, які позитивно впливають на майбутнє нашого суспільства та запроваджує прогресивні технологічні фінансові рішення, які відповідають ESG критеріям, і очікуванням клієнтів: як фізичних осіб, так і підприємців та великого бізнесу. І сьогодні такі рішення є особливо актуальними для розвитку та відновлення економіки України, як і заохочення людей з різноманітними знаннями створювати та розвивати бізнес».

План економічного відновлення на принципах сталості буде опублікована на сайті Асоціації згодом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-