На Вінниччині запрацювала 57-ма поліцейська станція -  Сергій Борзов

На Вінниччині запрацювала 57-ма поліцейська станція - Сергій Борзов

Укрінформ

На Вінниччині у селі Северинівка Ямпільської громади запрацювала 57-ма поліцейська станція області. Це забезпечить підсилення безпеки прикордонних сіл.

Про це у Фейсбуці повідомила Вінницька ОВА, передає Укрінформ.

 «Це вже 57 поліцейська станція на Вінниччині, яка запрацювала в межах реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади». Насамперед – це безпека у прикордонних селах із Молдовою та невизнаним Придністров’ям», - зауважив  начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

Згідно з повідомленням, нова поліцейська станція запрацювала у селі Северинівка Могилів-Подільського району. Такі станції на Вінниччині створюють в рамках реалізації проекту «Поліцейський офіцер громади». Наразі це один із найбільш важливих кроків у реформуванні Національної поліції України. Основна мета проєкту – підвищити рівень безпеки у громадах, у кожній з яких житиме і працюватиме поліцейський офіцер.

У сфері обслуговуванні станції знаходиться чотири села: Северинівка, Велика Кісниця, Іванків, Цекинівка. Загалом 6,5 тисяч мешканців обслуговуватиме офіцер громади капітан поліції Сергій Трубач.

Під час відкриття станції очільник області Сергій Борзов зазначив, що поліцейські, які працюють на місцях, повертають простому громадянину в селі, селищі, місті відчуття безпеки.

«Цей проєкт має жити. Адже це вчасне реагування на виклики та повідомлення, а це можливо, коли у поліцейського є автомобіль. У поліцейського офіцера Северинівської громади він є», - підкреслив Сергій Борзов.

Начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко, оглянувши нову поліцейську станцію зауважив: «Я дуже радий, що ми продовжуємо втілювати в життя проєкт «Поліцейський офіцер громади» і відкриваємо поліцейські станції в усіх куточках вінницького краю. Вірю в те, що це допоможе покращити безпеку громадян. В умовах воєнного часу це надзвичайно важливо».

В свою чергу Ямпільський міський голова Сергій Гаджук подякував очільнику області та керівництву ГУ НП у Вінницькій області за підтримку, зауваживши: «Ми дякуємо за сприяння та розуміння, адже офіцер громади – це той, хто один із перших має прийти на допомогу людям».

Окрім  того, Сергій Борзов ознайомився із роботою фронт-офісу Могилів-Подільського районного відділу поліції, де в рамках пілотного проєкту інформаційної підсистеми «CustodyRecords» впроваджено систему контролю за дотриманням прав людини.

Інформаційно-комунікаційна система Національної поліції України «Custody Records – автоматизована система обліку дій із затриманими особами. Вона забезпечує конституційні права громадян, які знаходяться під контролем поліції, а також права самих правоохоронців, відповідно до європейських стандартів.

Впровадження цієї системи мінімізує виникнення конфліктних ситуацій, гарантує надання правової допомоги затриманим особам та убезпечує поліцейських від безпідставних звинувачень. Втілення проєкту «Custody Records» – це яскравий приклад комунікації та успішної взаємодії виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Нацполіції та бізнесу.

Ознайомившись із роботою фронт-офісу та нової системи контролю, Борзов зауважив, що Вінниччина є найкращою серед регіонів у впровадженні системи «Custody Records».

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-