Оборона на фронті здоров`я: військові медики пройшли тренінг з тестування і профілактики ВІЛ-інфекції

Оборона на фронті здоров`я: військові медики пройшли тренінг з тестування і профілактики ВІЛ-інфекції

Укрінформ

З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну серед населення існує істотний ризик підвищення захворювання на інфекції, що передаються статевим шляхом (ІПСШ), військові не є виключенням. Для того, щоб ще раз проговорити про важливість контролю свого здоров’я Фундація АнтиСНІД-США в Україні (AHF) провела тренінг для військових медиків з тестування та профілактики ВІЛ-інфекції.

Представники Фундації АнтиСНІД-США в Україні розказали про постконтактну профілактику ВІЛ, яка особливо важлива для медичного персоналу, а також працівників правоохоронних органів, військовослужбовців, що контактують з чужою кров’ю, та покроковий алгоритм дій у разі такого контакту. Контакти  під час професійної діяльності - це поранення гострими інструментами, зброєю, забрудненими кров’ю або іншими потенційно небезпечними біологічними рідинами. Внаслідок бойових дій збільшується кількість контактів з кров’ю людей із невідомим ВІЛ-статусом.

AHF на практиці показали, як правильно проводити тестування на ВІЛ, розповіли, як надати підтримку пацієнту у разі виявлення ВІЛ-інфекції, та куди звертатися за подальшим лікуванням. У медиків була можливість протестувати один одного під наглядом фахівця.

«Коли при тестуванні ви виявляєте у пацієнта ВІЛ, вважайте, що ви вже врятували йому життя. Бо коли людина дізнається про таке захворювання, це дозволяє їй вчасно почати лікування, а отже – повноцінно жити та не наражати на небезпеку інших людей»,  - звернулася до медиків голова представництва АнтиСНІД-США в Україні Ярослава Лопатіна. 

Фундація АнтиСНІД-США в Україні також передала батальйону товари медичного призначення та засоби індивідуальної гігієни. 

Один з медиків поділився враженнями від проведеного тренінгу:

«Я вдячний колегам із Фундації АнтиСНІД-США в Україні, які доступно пояснили, що в сучасному світі ЗПСШ, навіть такі як ВІЛ та гепатити – не вирок. Ми пройшли практичне заняття з правильного тестування на ВІЛ і я можу з впевненістю сказати, без попередньої підготовки, всього за 15 хвилин ви можете перевірити своє здоров’я і зберегти собі життя».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-