Коростишів практичними справами долучився на Верховинщині до вшанування пам’яті Героїв України, полеглих за Україну

Коростишів практичними справами долучився на Верховинщині до вшанування пам’яті Героїв України, полеглих за Україну

Укрінформ

На Верховинщині 23 серпня 2022 року відбулися урочистості до Дня Державного Прапора України та 31-ї річниці Незалежності України “Кольори вічні, як час” на Алеї Героїв України, яка присвячена вшануванню пам’яті полеглим за Україну, в  рамках соціально – відповідального проекту волонтерів та військових  «Дорогами війни… Від Карачуна до Говерли», який реалізовувався в зоні АТО та  операції об’єднаних сил з 2014 року та по сьогоднішній день, проект присвячений вшануванню пам’яті полеглих за Україну в 2014 році, при визволенні Слов’янська та Краматорська від проросійських окупантів, практичними справами вшановано пам’ять  полеглих  за Україну 80-ти представників силових структур України, які загинули при звільненні Слов’янська та Краматорська, вшановано пам’ять в радіусі 300 кілометрів поблизу Слов’янська, створено меморіальний комплекс на горі Карачун, який має свій дублікат в Прикарпатському селищі Верховина, де вшановано пам’ять  місцевих мешканців, які загинули під час російсько – української війни. На вищій точці України горі Говерла знаходиться звернення майбутнім поколінь українців від учасників бойових дій на сході України. В серпні 2021 році на контрольно – пропускному пункту Каланчак встановлено пам’ятний знак «Крим – це Україна».

До урочистостей долучилася делегація з міста Коростишів Житомирської області –  одного з головних центрів гранітодобувної промисловості України- на чолі з міським головою Іваном Коханом. Місто Коростишів вніс вагомий внесок у розвиток даного проєкту.

Завдяки родині  та підприємцям  Олександру Терещенко, Пилипу Ченчику та Заслуженому скульптору України Віталію Рожику, надана допомога у реконструкції та розвитку Алеї Героїв України в селищі Верховина.

Ініціатор та організатор заходу – військовий волонтер Марина Квітка, висловила подяку всім за активну громадянську позицію, за підтримку та допомогу в проведенні заходу, а саме:

Командуючому Сил територіальної оборони України, генерал-майору Ігорю  Танцюрі;

Коростишіввськомі міському голові Івану  Кохану;

в.о. пастиря церкви «Спасіння Христа» міста Коростишів Владиславу Смику;

Заслуженому працівнику промисловості України, директору виробничо-творчого об’єднання «ОРДЕН», голові «Всеукраїнське об’єднання громадян «КРАЇНА», ВГО  «Спілка ветеранів та працівників силових структур України «Звитяга» Олександру Сопову;

раднику голови АТ «Укрзалізниця» Тарасу Володимировичу Пасічнику;

настоятельці УГКЦ жіночого монастиря імені Святого Йосафата, сестрі Василії (м. Львів);

співробітнику торгово-промислової палати м. Полтава  Валентині Володимирівні Вожделаєнко;

директорці центру соціальних служб м. Києва – Ярославі Колобовій;

голові Верховинської селищної ради Василю Мицканюку;

начальнику Верховинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковнику Анатолію  Россіпу;

голові правління обласної громадської організації «Християнська асоціація молоді та сім’ї», громадському діячу Верховинщини Ользі Василівні Соломійчук;

начальнику відділу культури Верховинської селищної ради Оксані Коломийчук;

головному спеціалісту Дмитру Марчуку;

зав. ОМЦ відділу культури Наталії Максим’юк;

начальнику відділу освіти, молоді та спорту Верховинської селищної ради Ірині Петрівні;

дітям Верховинщини, за дитячі малюнки;

  підприємцю з Верховини Петру Гріздаку;

ФОП Ігору Володимировичу Савичу;

консультанту з управління та бізнес тренеру Григорію Хмельницькому;

доктору медичних наук, професору, академіку Академії вищої освіти та новітніх технологій, заступнику директора з хірургічної роботи Київської клінічної міської лікарні Миколі Мирославовичу Стецю.

Для підняття бойового духу військових та мирного населення, було організовано патріотичний концерт в якому взяв участь Коростишівський народний гурт “Капелюх” й привітав місцевих жителів селища Верховини патріотичними піснями.

Після чого Іван Кохан та Марина Квітка вшанували пам’ять загиблих з покладанням квітів до пам’ятних знаків, встановлених, за сприяння м.Коростишева , на Верховинщині.

Продовження концерту:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-