Рятувальний круг для бізнесу: наскільки є потрібним IT-аутсорсинг у сучасних компаніях?

Рятувальний круг для бізнесу: наскільки є потрібним IT-аутсорсинг у сучасних компаніях?

Укрінформ

Сама історія, здається, визначила підсумок вічної суперечки про те, як краще працювати айтішнику: в офісі чи віддалено. Спочатку найбільша з часів іспанського грипу пандемія змусила всіх сидіти вдома. А потім через найбільшу війну в Європі з часів Другої світової й вдома стало небезпечно. Щоб бізнес міг працювати навіть за таких умов, йому життєво необхідний IT-аутсорсинг.

Непередбачені складності віддаленої роботи

Після нападу росії багато співробітників роз'їхалися хто куди, а компанії, які перебували в прифронтовій зоні, змушені були евакуюватися. Працювати звідти, де опинився, та проводити наради у Zoom – нова українська реальність. Але не всі були готові до неї:

  • Нестача самоорганізації. Працювати віддалено складніше. Мотивації менше, факторів, що відволікають, більше, а через тривожні новини важко не те що виконати план, а просто взятися за справу. Щоб залишатися продуктивним, потрібні зразкові дисциплінованість та стресостійкість.

  • Проблеми із робочим місцем. У багатьох немає можливості виділити собі особистий кабінет. Комусь незручно працювати за компактним ноутбуком. А ті, хто перебрався до сіл, страждають через проблеми з інтернетом.

  • Труднощі рекрутингу. Наймання нових співробітників теж відбувається за законами воєнного часу. Число співбесід скорочено до мінімуму, а самі вони проходять онлайн. Стало легше зробити неправильний вибір.

Переваги IT-аутсорсингу

Компанії, які давно працюють на цьому ринку, позбавлені описаних вище недоліків, особливо якщо мова йде про тих, хто встиг зарекомендувати себе навіть за межами України (наприклад, OS.ECO):

  • Гарантія якості. Ви співпрацюєте не з однією людиною, а з цілою командою професіоналів. Їм завжди вистачає і часу, і компетентності, щоб упоратися з будь-яким завданням.

  • Оплата результату. Після 24 лютого зірвані дедлайни стали звичною справою. І чи можете ви дорікати цьому співробітникові, який півдня просидів у сховищі через повітряні тривоги? Аутсорсингові компанії передбачають форс-мажори та, якщо потрібно, підміняють одного члена команди іншим.

  • Жодних організаційних турбот. Закуповувати та передавати обладнання штатним співробітникам, які змушені працювати віддалено? Вирішувати проблеми зі зв'язком? Забудьте. У аутсорсерів усе своє.

Важкі часи вимагають професіоналізму та готовності брати на себе відповідальність. А саме ці дві якості таки втілює в собі сучасний український IT-аутсорсинг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-