В Польщі запрацював український освітній хаб – Сергій Шкарлет

В Польщі запрацював український освітній хаб – Сергій Шкарлет

Укрінформ

25 липня було відкрито вже другий, після Швейцарії, Український Освітній Хаб за кордоном – у Польщі, в місті Варшаві.

«Місія мережі Українських Освітніх Хабів, що ми відкриваємо за межами нашої країни, – надати можливість українським дітям, які наразі знаходяться у інших країнах, продовжити навчатись за українською державною програмою з нового навчального року, а мамам – опанувати актуальні IT-професії та найзатребуваніші навички на ринку праці, а також сприяти у працевлаштуванні задля можливості фінансово забезпечувати себе та своїх дітей. Саме тому, цей проєкт був визначений пріоритетним у сфері освіти під час війни», – заявив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

На заході були присутні представники Міністерства освіти і науки Польщі, мерії Варшави, Посольства України в Польщі та партнери Українського Освітнього Хабу.

  «Ми раді приєднатись до такої важливої ініціативи, як Український Освітній Хаб в Польщі. На наше переконання, цей проєкт дійсно допоможе маленьким українцям, яких наразі гостинно прийняла Польща», - сказала Заступниця директора департаменту Міністерства освіти і науки Польщі Магда Вітан.

Попереднього спікера підтримала Головна координаторка з питань підприємництва та соціального діалогу Мерії Варшави Кароліна Здродовська: «Багато українців потребують нову роботу у Польщі загалом та у Варшаві зокрема. Ми домовились, що на базі Українського Освітнього Хабу в Польщі українці зможуть отримувати необхідні навички для працевлаштування, проходити навчання актуальним професіям та курси щодо підприємництва».

Український Освітній Хаб у Польщі дозволить і дорослим і дітям знайти корисне та цікаве для себе: навчання в українській школі, оволодіння IT-професіями та навичками soft skills, навчання українській, польській та англійській мовам, визначення професії у відповідності власним здібностям за допомогою штучного інтелекту, особливості проживання в Польщі, сприяння у працевлаштуванні, екскурсії та багато іншого очікують на відвідувачів. Всі заходи  – безкоштовні. 

«Українські Освітні Хаби реалізують концепцію Навчання Впродовж Життя (Life Long Learning), якою опікується Міністерство освіти і науки України. Адже у сучасному світі знання застарівають дуже швидко і саме для того, щоб бути конкурентоспроможним, необхідно постійно вдосконалювати свої знання та навички», – сказав Радник директора Інституту модернізації змісту освіти Станіслав Куценко.  

Географія Українських Освітніх Хабів буде постійно розширюватись, запевняють організатори.

«На базі Українського Освітнього Хабу в Польщі ми будемо проводити навчання також і для інших країн, де наразі масово перебувають українці: Румунія, Словаччина, Угорщина, Німеччина, Чехія, Болгарія, Литва, Латвія, Естонія, Туреччина, США, Канада та Велика Британія», – підсумувала координаторка мережі Українських Освітніх Хабів, виконавчий директор Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав.   

Сайт Українського Освітнього Хабу в Польщі: poland.eduhub.org.ua

Ініціаторами мережі Українських Освітніх Хабів є - Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти та Асоціація інноваційної та цифрової освіти.

Нагадаємо, що раніше Український Освітній Хаб відкрився у Швейцарії.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-