Сергій Борзов закликав іноземних послів допомогти з відновленням вінницького Будинку офіцерів

Сергій Борзов закликав іноземних послів допомогти з відновленням вінницького Будинку офіцерів

Укрінформ

Голова Вінницької ОВА Сергій Борзов звернувся до послів 20 країн із проханням допомогти врятувати пам'ятку архітектури - Будинок офіцерів,  який, як і Маріупольський драмтеатр, був знищений російськими агресорами.

Про це  очільник області написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зазначається, що у понеділок, 18 липня, делегація послів країн ЄС та Ізраїлювідвідали Вінницю. Дипломати побували на площі Перемоги, де розташований Будинок офіцерів, у який влучили російські ракети.

«Сьогодні тут делегація Послів країн ЄС та Ізраїлю – 20 дипломатів приїхали підтримати вінничан. Звернувся до дипломатів із проханням допомогти його врятувати.

Будівля є пам’яткою архітектури, і саме про можливості її відновлення обговорили із поважними гостями на місці трагедії. Адже міжнародні партнери уже роблять конкретні кроки у реставрації та реконструкції зруйнованих та пошкоджених об'єктів культурної спадщини України», - написав Борзов.

Голова ОВА зазначив, що участь країн у відновленні Будинку офіцерів можливе, зокрема, у формі культурного патронажу. Як, наприклад, Італія разом з Україною відновить знищений російськими окупантами драмтеатр у Маріуполі.

Сергій Борзов повідомив, що днями при Вінницькій обласній військовій адміністрації буде створена спеціальна комісія, яка вивчить усі можливі варіанти відновлення Будинку офіцерів. «Адреса його символічна: Вінниця, площа Перемоги. Вона чекає Перемоги України», - написав посадовець.

У Вінниці побували дипломатичні представники Франції, Хорватії, Словенії, Бельгії, Кіпру, Данії, Австрії, Греції, Латвії, Німеччини, Словаччини, Швеції, Литви, Польщі, Угорщини, Чехії, Швейцарії та Ізраїлю. Голова обласної військової адміністрації висловив щиру вдячність за допомогу усім партнерам – друзям України.

Як повідомлялося, 14 липня росіяни обстріляли ракетами «Калібр» місто Вінницю. Три з них влучили у Будинок офіцерів, будинок побуту «Ювілейний» та у парковку. Загинули 244 людини, в тому числі троє дітей. У лікарнях досі перебувають 63 поранених.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-