«Час Героїв»

«Час Героїв»

Укрінформ

5 липня 2022 року о ІЗ год. на Алеї Героїв у с.м.т. Верховина Івано-Франківської області відбулися урочистості до Дня 8-ої річниці визволення міст Слов’янська та Краматорська від проросійських окупантів України.

В рамках соціально-відповідального проекту волонтерів та військових "Дорогами війни. Від Карачуна - до Говерли!" панахиду за полеглими провів отець Ігор Рибенчук.

В процесі цього Проекту, що реалізується, в зоні АТО, ООС на Верховинщині з 2014 року, проводяться заходи з встановлення пам'ятних знаків першим загиблим в російсько-українській війні на Сході України 2014-2022 років: - з благоустрою та реконструкції історичних пам'яток, присвячених історичним подіям ОУН - УПА на Прикарпатті.

Ініціатором та Керівником Проекту є військовий волонтер, доброволець з 2014 року Марина Квітка, а керівником Проекту від військових є генерал-майор Ігор Іванович Танцюра, з травня 2022 року - командуючий територіальною обороною України, а до травня - начальник штабу Сухопутних військ України.

Висловлюємо щирі Подяки за допомогу, підготовку та проведення заходів з ушанування пам'яті патріотів, які віддали найдорожче -- життя, задля перемоги над злісним окупантом: -  Верховинській районній Станиці вояків ОУН-УПА Карпатського краю, Майдану, і станичному - д. Ю. Кречуняку,- Верховинському РТЦК та СП, - відділу культури Верховинської селищної Ради, творчим колективам району і О. Коломийчук, - приватному підприємцю з Верховини П. Тинкалюку, - ДП Верховинський лісгосп, Тарасу Пасічнику, раднику Голови Правління "Укрзалізниця", Марокко Лілії Іванівній, старості селища Андріївка Слов'янської ОТГ Донецької обл. та її внучці (Марокко Олександрі за патріотичні пісні та участь у Проекті з 2014 року, які відвідають цей захід і вшанують пам'ять патріотичними піснями, гурту "Побратими?" з м.Тараща Київської обл., - голові Коростишівської ОТГ Житомирської обл.- д. І. М. Кохану, - настоятелю православного храму с. Криворівня Верховинської ОТГ о. І. Рибаруку, - директору сошіальних служб для дітей, сім'ї та молоді Верховинської ОТГ Ользі Соломійчук та - переселенцям з м. Лисичанськ, що проживають у цьому Центрі, музейникам Верховини: Галинці - Верховині, Галині Мокан, Оксані Сусяк та Галині Томашук, Наталі Зеленчук, яка офірувала квіти для благоустрою пам'ятників, Валентині Вожделаєнко з Полтави, співробітнику торгово-промислової палати, настоятель ці монастиря святого Иософата УГКЦ м Львів і багато ін.

На згадку про проект біля редакції газети "Верховинські вісті" висаджено квіти від київських волонтерів.

За дорученням голови Коростишівського ОТТ Житомирської області І. М. Кохана, місцеві підприємці виготовляють 4 гранітні плити з прізвищами вояків ОУН - УПА Верховинського району, які віддали своє життя за вільну Україну та гранітну плитку лля облишовання статуї Покрови Преснятої Богородиці та Пантеону Слави.

Організатор Заходу - Київський військовий волонтер Марина Квітка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-