У Києві відбувся арт-перформанс «Культура сексу крізь епохи»

У Києві відбувся арт-перформанс «Культура сексу крізь епохи»

Укрінформ

Щодня близько 1 млн людей в усьому світі заражаються інфекціями, що передаються статевим шляхом, а щорічний показник кількості захворювань на ВІЛ сягає 1,5 млн випадків. За статистикою, найпоширеніший шлях передачі ВІЛ в Україні - незахищені статеві контакти. Аби підвищити рівень обізнаності населення щодо попередження цих хвороб, Фундація АнтиСНІД США (AHF) запровадила щорічну соціальну ініціативу,мета якої – популяризація безпечного сексу та презервативів як простого, зручного та надійного методу уникнення статевих інфекцій.

Так, напередодні дня всіх закоханих у київському мистецькому комплексі Artarea відкрилася арт-виставка «Культура сексу крізь епохи». Інсталяції занурює в історію сексуальної культури і розказує про особливості статевого захисту в різні періоди розвитку людства та Міжнародний день презерватива.

«Час зробити спілкування про безпечний секс комфортним та перестати стигматизувати презервативи. Ми повинні говорити мовою молодих людей, які знаходяться в зоні найбільшого ризику.», – сказала Ярослава Лопатіна, голова Представництва Фундації АнтиСНІД США в Україні.

Так званий «коридор епох» демонструє характерні для різних періодів історії атрибути безпечного сексу, особливості сприйняття людьми власної сексуальності, та іншою цікавою інформацією.

Наприклад, першими презервативами, які використовували наші предки були просочена хімікатами лляна оболонка, протизаплідні кільця та чохли з шовкового паперу. В Японії виготовляли презервативи з панцира черепахи, пізніше — з тонкої шкіри. У Китаї засоби захисту робили з промасленого паперу. Упродовж епох існувало ще багато різних форм захисту, допоки людство не винайшло гуму і презервативи стали найефективнішим засобом проти захворювань, що передаються статевим шляхом.

Почерпнути корисну інформацію можна також і з відео-інсталяції, що зобразила зміну культури сексу впродовж епох.

«Як і у випадку з вакцинами проти COVID-19, пандемія продовжує обмежувати доступ мільйонів людей у ​​всьому світі до презервативів. Уряди та державні установи охорони здоров’я повинні зробити вільний доступ до презервативів основним пріоритетом, оскільки вони є найдоступнішим засобом запобігання ВІЛ, іншим ІПСШ та незапланованій вагітності», відмітив Террі Форд, керівник Міжнародного відділу адвокації та політики AHF.

Напередодні Дня святого Валентина AIDS Health care Foundation (AHF) оголосили про запуск нової кампанії «Rise of the Condom Emoji!». Фундація адвокує появу першого в світі емоджи у вигляді засобу сексуального захисту в 2023 році. Презерватив доступний у реальному житті, тож він має бути з нами і у месенджерах.

Дізнатись про всі події AHF до Міжнародного дня презерватива можна на сайті: InternationalCondomDay.org

______________________________________

ПРО ФУНДАЦІЮ

AHF (Фундація АнтиСНІД-США)– одна з найбільших неурядових організацій, що реалізує програми з профілактики та тестування на ВІЛ, лікування та підтримки понад 1,3 млн пацієнтів з ВІЛ у 43 країнах світу, в тому числі й в Україні.

AHF Ukraine (Фундація АнтиСНІД США в Україні)– українське Представництво AHF. Зусиллями Фундації у 2019 році в Україні 151 тис. людей пройшли тестування на ВІЛ, понад 40 тис. ВІЛ-позитивних пацієнтів отримали безкоштовні медичні послуги у 15 регіонах України. 50 млн грн – вклад Фундації в систему охорони здоров’я України для підтримки профілактики, тестування та лікування ВІЛ і супутніх захворювань. Фундація АнтиСНІД-США в Україні забезпечує зв’язок лікаря з пацієнтом на всіх стадіях діагностики та лікування ВІЛ, покриває витрати на проведення дороговартісних обстежень, забезпечує безкоштовне лікування та профілактику опортуністичних інфекцій людей з ВІЛ, забезпечує пацієнтів можливістю звернутися до лікаря в зручний для пацієнта час – через співпрацю з лікарями державних закладів тощо.

Фото: AHF Ukraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-