Яку периферію підібрати до ноутбука

Яку периферію підібрати до ноутбука

Укрінформ

Презентація легкого та ультратонкого ноутбука Realme Book Enhanced Air 18 січня 2022 стала повною несподіванкою. Комп'ютер отримав 16 ГБ вбудованої пам'яті та накопичувач на 512 ГБ. Ноутбук товщиною 14,9 мм оснащений 14-дюймовим екраном, процесором Intel Core 11 з рідинним охолодженням. Швидке підзаряджання забезпечує пристрій потужністю 65 Вт. Від Realme Book Enhanced Edition цей ПК відрізняє скляну рамку та меншу вагу. Продаж ноутбука стартував 21 січня. Комп'ютер коштує $740, але для користувачів, які зважилися на замовлення, діє знижка $50. А яка периферія буде потрібна для комфортної роботи за ноутбуком - дізнаєтеся зі статті.

Вибір периферії для ноутбука: що потрібно врахувати

Попри чудові технічні характеристики девайсів, часто обійтися без периферії не вдається. Допоміжні аксесуари полегшують робочий процес, роблять його комфортним та швидшим. Яку периферію потрібно вибрати для нового комп'ютера чи ноутбука? Це буде залежати від вимог, що висуваються користувачем до ноутбука та специфіки програм, які найчастіше використовуються. Аксесуари можна умовно розділити на дві групи за популярністю: основні та другорядні.

Основне обладнання

Ці пристрої вважаються найпоширенішими. Їх підключає більшість користувачів, тому що працювати без них на лептопі складно. До аксесуарів такого типу відносяться:

  • Мишка. Вибір буде залежати від використання ноутбука. Можна придбати стандартну офісну мишку чи геймерську лазерну з додатковими кнопками. Вона знадобиться в іграх зі складною системою управління. Ергономічна мишка відрізняється зручною формою для руки. Бездротова ідеальна для ноутбука – її можна носити із собою.
  • Килимок для мишки. Тип та якість цього елемента дуже важливі. Навіть найкраща миша у поєднанні з невдалим килимком не забезпечує очікуваного комфорту у процесі роботи з новим ПК.

Другорядне обладнання

Це аксесуари, які потрібні далеко не всім. До них відносяться:

  • Навушники або гарнітура. Розрізняються за функціоналом: аксесуари для ігор, спілкування, музики, перегляду відео. Універсальна гарнітура підходить для стандартних завдань. Неігрові моделі ноутбуків із бюджетним аудіокодеком часто доповнюються цифровими пристроями.
  • Колонки. Офісний варіант – бюджетні стереоколонки. Підходять для базових завдань – прослуховування аудіоматеріалів, перегляду відео. Ігрові колонки – багатоканальна аудіосистема.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-