Новий рік – новий телефон. Який iPhone вибрати?

Новий рік – новий телефон. Який iPhone вибрати?

Укрінформ

Вже цього року вийде новий айфон – чотирнадцятий. А значить, ще актуальніше питання – зберегти свій дванадцятий «яблучний» смартфон і дочекатися новинки, чи оновитись до Айфон 13 вже зараз? Спробуємо відповісти на це питання.

Дизайн і управління

Якщо Айфон 12 свого часу отримав кардинальні зміни в дизайні й набув рис, схожих на легендарні «четвірки», в 13 поколінні разючих змін не було. Хіба що він став трохи тоншим і легшим, а рамки навколо екрану і чубчика – менше. Тепер практично всю передню панель займає понад яскраві дисплеї. У флагманських моделях iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max частота оновлення зображення досягла 120 Гц – на сьогодні це рекордний показник на ринку.

Продуктивність

Чіпсет А15 Bionic отримав на 50% вище швидкість обробки даних та потужність у порівнянні зі своїм попередником, А14. Враховуючи, що процесор в Айфон 12 вважався найкращим у світі, спробуйте уявити можливості новинки. Дещо зріс обсяг оперативної пам'яті у флагманських моделях, а також обсяг обробки даних у системі машинного навчання Neural Engine.

Модуль камери

Кількість камер збереглася – на задній панелі в міні та стандартній версіях по два об'єктиви, у флагманів три плюс сканер LiDAR. А ось їхня якість зросла в рази. Причому як про оптику, так і про програмне забезпечення. Удосконалення отримали всі основні режими, найбільші – у нічному та портретному. З'явилися нові опції. Так, в режимі макрофотографії ви можете робити великі кадри з відстані всього 2 сантиметри. Можливо, зйомки фактур каменю або крапель роси стануть вашим новим хобі. Більш практичні функції – автофокус, що стежить при зйомці відео, який автоматично змінює роздільну здатність і робить переходи між об'єктами дуже плавними. Цю функцію дуже високо оцінили блогери, тепер можна обійтись без монтажу. З'явився формат запису відео ProRes, нові візуальні ефекти та фотошаблони.

Замість резюме

Айфон 12 коштує дешевше, ніж новинка, що цілком природно. І якщо телефон ви використовуєте для спілкування, відеозв'язку, інтернет-серфінгу, іноді робите кілька знімків для селфі або на згадку, його можливостей для вас більш ніж достатньо. Але якщо ви професійний блогер, журналіст, контент-мейкер і для вас важливі можливості для створення та обробки графічного контенту, варто вибрати нову модель. А купити її за найкращими цінами пропонує офіційний інтернет-магазин продукції Apple в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-