Вячеслав Соколовий: Обласний бюджет Вінниччини-2022 - соціально спрямований

Вячеслав Соколовий: Обласний бюджет Вінниччини-2022 - соціально спрямований

Укрінформ

Вінницька обласна рада на сесії 24 грудня ухвалила обласний бюджет на 2022 рік. Головний фінансовий документ області на наступний рік буде соціально спрямованим. Про це кореспонденту «Укрінформ» повідомив голова обласної ради Вячеслав Соколовий. «Врахувавши висновки постійних комісій і депутатські звернення, ми наполягли на перерозподілі коштів та забезпеченні фінансування проєктів розвитку та важливих програмних заходів. І, зрештою, вийшли на документ, який буде ефективний з точки зору використання коштів і, що не менш важливо, матиме – соціальне спрямування. Тобто забезпечить фінансуванням наші пріоритетні напрями: медицину, освіту, екологію, культуру, ремонт доріг, підтримку молоді та проєкти розвитку громад Вінниччини», - повідомив Соколовий.

За його словами, у наступному році доходи обласного бюджету складуть 4 млрд 567,2 млн грн; видатки – 4 млрд 572 млн грн; повернення кредитів до обласного бюджету – 9 млрд 248,8 млн грн; надання кредитів з обласного бюджету – 4 млрд 426,8 млн грн; профіцит за загальним фондом обласного бюджету складе 17 млрд 299,4 млн грн.

Вячеслав Соколовий зазначив, що  після ґрунтовної роботи депутатів обласної ради з проєктом бюджету були збільшені видатки за низкою напрямів.

«Ми наполягли на збільшенні на 11 млн грн видатків на обласну програму «Підтримка та розвиток галузі охорони здоров’я Вінниччини». Відстояли фінансування програми «Питна вода» в обсязі 7 млн грн. Проведення Конкурсу «Комфортні громади» знову було на межі зриву, але нам вдалось забезпечити його фінансування в обсязі 36,3 млн грн, - перераховує голова Вінницької обласної ради. - Ще один важливий напрям – ремонт доріг. Ми наполягли, щоб на комунальні дороги було спрямовано не менше 20% загального обсягу дорожнього фонду. Ця сума в 2022 році складе близько 260 млн грн».

Як і минулого року, без підтримки не залишаться учасники АТО/ООС та члени їх сімей. Вячеслав Соколовий додає, що будуть профінансовані стипендії кращим студентам, премії кращим спортсменам та їхнім тренерам, стипендії ветеранам спорту; премії переможцям конкурсів у галузі культури.

У 2021 році Вінницька обласна рада ухвалила програму розвитку місцевого самоврядування «Успішні сильні громади». Ця програма націлена на комплексну підтримку громад і передбачає низку дієвих інструментів для розвитку усіх населених пунктів області.

Голова обласної ради також зауважив, що бюджет-2022 дуже складний.

«Але він буде соціально спрямованим. Пріоритетні напрями мають бути забезпечені фінансуванням. Це  передусім – медицина, освіта, культура та підтримка розвитку громад області, – наголошує Вячеслав Соколовий. –  Фінансування медичної сфери нам вдалося збільшити на 11 млн грн, ніж це було закладено в проєкті бюджету. 10 млн грн буде спрямовано на харчування дітей у закладах освіти».

Соколовий каже, що на програму «Успішні Сильні Громади» на наступний рік виділяється 76,2 млн грн. Зокрема, на конкурс обласної Ради «Комфортні громади»  спрямовується 36,3 млн грн. На програму «Питна вода» – 7 млн грн; на екологічний фонд – 52 млн грн.

Напередодні, 23 грудня, відбулося засідання постійної комісії з питань економіки, фінансів та бюджету за участі голів постійних комісій. Депутати ретельно розглянули проєкт обласного бюджету-2022 та внесли до нього низку змін та доповнень.

Після обговорення депутати обласної Ради ухвалили головний фінансовий документ – обласний бюджет на 2022 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-