На Вінниччині відкрили реконструйовану Бабинську амбулаторію сімейної медицини

На Вінниччині відкрили реконструйовану Бабинську амбулаторію сімейної медицини

Укрінформ

На Вінниччині у с. Бабин Іллінецької міської громади у четвер, 9 грудня відкрили реконструйовану в ході програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» амбулаторію сімейної медицини.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«Завершуємо будівництво амбулаторій на Вінниччині, що фінансуються за рахунок субвенції на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.Ще два села - Бабин та Даньківка - мають нову амбулаторію», - повідомив Борзов.

За його словами, на капітальний ремонт Бабинської амбулаторії сімейної медицини знадобилося пів року. На виконання передбачених планом реконструкції робіт з державного бюджету витратили 2,4 млн грн. Ще 302,3 тис. грн профінансувала Іллінецька міська рада.

У ході ремонту в приміщенні лабораторії забезпечено належні умови для зручного перебування маломобільних та незрячих людей, - усі написи продубльовані шрифтом Брайля.

Нова амбулаторія вже розпочала роботу. У ній працює сімейна лікарка, яка здобула фахову освіту коштом місцевої громади. Наразі вона обслуговує майже 1600 пацієнтів.

У розпорядженні медперсоналу амбулаторії є новий службовий автотранспорт - «Рено Дастер», придбаний за кошти державної субвенції та громади.

Як повідомляв Укрінформ, за словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цьогоріч за програмою «Велике будівництво» буде збудовано чи реконструйовано близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-