У Вінниці відкрили оновлений в межах «Великого будівництва» спорткомплекс «Аква-Він»

У Вінниці відкрили оновлений в межах «Великого будівництва» спорткомплекс «Аква-Він»

Укрінформ

У Вінниці у вівторок, 7 грудня відкрили реконструйований у межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» спорткомплекс «Аква-Він».

Про це у Фейсбуці повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«Вінниця. Відкриваємо після реконструкції спорткомплекс «Аква-Він» із 25-метровим басейном та вишками для стрибків. 50 років тому його збудували на замовлення радянської армії. Відтоді будівлю капітально не ремонтували. «Велике будівництво»  - це вкладені гроші держави в наших дітей, в наших спортсменів, в наше майбутнє! Реконструйований спорткомплекс на Замості повертає вінничанам мотивацію займатися спортом», - написав Борзов.

За його словами, три роки тому реконструкцію спортивного комплексу розпочала міська влада. А цьогоріч проєкт реконструкції СК по вул. Академіка Янгеля включили до програми «Велике будівництво». Загальна кошторисна вартість цього проєкту -  82 млн грн. З них у поточному році на реконструкцію передбачено 40,66 млн грн: 12,43 млн грн – з Державного фонду регіонального розвитку,  а 28,23 млн грн – це кошти бюджету Вінниці.

Особливістю реконструйованого СК є те, що він повністю інклюзивний - обладнаний пандусами, ліфтами, а також підіймачем у басейні для зручності маломобільних людей.

На першому поверсі  спорткомплексу «Аква-Він» розташовані атлетичний зал, зал для боротьби, зона очікування та рецепція. На другому розміщені зал для гандболу, футболу, волейболу та баскетболу, а також басейн розміром 25 на 14 метрів. Трибуни для глядачів розташовані на третьому поверсі.

Умови в оновленому СК дозволяють проводити тут змагання з плавання та ігрових видів спорту. Також ним безкоштовно користуватимуться вихованці міських спортивних шкіл.

Як повідомлялося, програма Президента «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цьогоріч за програмою буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-